Dev şirketleri müdür CEO’lardan gelecek tahmini

Denetim, kazanç ve müşavirlik hizmetleri sunan KPMG, hareket liderlerinin dünyasında pandeminin etkilerinin izini sürüyor. KPMG, Ev-Mart 2021 tarihleri ortada yaptığı ankette, hareket süreçlerinin hangi antlaşma ve elbet normale döneceği konusunda beklentileri araştırdı. Araştırma sonuçlarına bakarak CEO’lar gücük vadede normalleşme beklemiyor. CEO’lar ofise andırmak için nüfusun yüzde 50’den fazlasının aşılandığını kaplamak istiyor.

KPMG, 2020 başındaki CEO Araştırması ve 2020 yazındaki Kovid-19 Hususi CEO Araştırması’ndan sonraları bu yılın önceki üç ayında baştan hareket liderlerinin nabzını tuttu. 11 ülkeden 500 CEO ile gerçekleştirilen 2021 CEO Outlook Pulse anketinde, dünyanın genişlik faal şirketlerini yöneten iş liderlerinin ‘normale dönüşü’ elbette gördüğü ve şüphesiz planladığı araştırıldı.

Araştırı, yeni gerçekliğe hazırlanan CEO’ların sunu cesim parametresinin ‘aşıya ulaşım potansiyeli’ olduğunu gösteriyor.

CEO’lar normale çevrim üzere 2020 yazına bakarak elan kemiksiz ve orta vadeli tıpkısı stratejiye sahip. Fakat küresel iş liderlerinin yüzde 45’i bu sene normale çağ beklemiyor. CEO’lara bakarak ekonominin ve iş düzeninin normalleşmesi 2022’den önce olabilir görünmüyor. 2022’deki bu normalleşmenin da eskisinden çok değişik olacağı görüşü ağırbaşlılık kazanıyor.

NORMALE HIZLI BİR GÜN OLACAK

Araştırma sonuçlarını değerlendiren KPMG Türkiye Başkanı Uğur Alsan, “Pandeminin başındaki larpadak müphemlik ve keskin değiş üzerinden tıpkısı yıl geçti. CEO’lar yönettikleri işletmeleri istikrara kavuşturacak temelleri attılar. Araştırmaya göre, çokça bir iki gelişim lideri normale acul bir çağ olacağı görüşünde. Şişman çoğunluğu alışılagelen aksiyon düzenine geçmenin az buçuk henüz espas alacağını düşünüyor. Bu nedenle yeryüzü mail güneş 2022 çıkıyor. Ofislere devir konusunda eğilimin değiştiğini görüyoruz. CEO’lar ofislere dönüşle ait heybetli tıpkı karar almadan evvel iş gücünün virüse cebin korunduğundan inanmak istiyor. Aşılamanın başlaması, işletmelerini yeni gerçekliğe hazırlayan liderlere iyimserlik sağlıyor. Ancak CEO’lar gene birlikte operasyonlarını, tedbir zincirlerini ve çalışanlarını etkileyebilecek ve telkih kıtlığı yaşayabilecek kilit pazarlar üzere senaryolar çalışıyor” dedi.

NORMALLEŞME 2022’DE BAŞLAR

2021 CEO Outlook Pulse Araştırması’ndan öne çıkan ara sıra başlıklar şöyle:

Küresel ekonominin yer şişman şirketlerinin yöneticileri, normale aktarılma ve normalin bakir kuralları planlarına çalışıyor ancak aksiyon gücünün Kovid-19 aşısına erişememesi stratejilerin yeniden ele alınmasını mecburi kılıyor. CEO’ların yüzde 31’i 2021’bile normale dönmeyi bekliyor, yüzde 45’i normalleşmenin 2022’da başlayacağını düşünüyor, yüzdelik 24’ü ise işlerin sonsuza kadar değiştiğini söylüyor.

İLK KRİTER AŞI

Rastgele 10 hareket liderinden dokuzu, yani araştırmaya katılanların yüzde 90’ı, balaban çoğunluğun sağlığını müzaheret etmek için telkih olan çalışanlarından aşılandıklarına dayalı bildirimde bulunmalarının isteneceğini belirtiyor.

Liderlerin yüzdelik 21’i müşterilerine ve ziyaretçilerine tesislerine evet üstelik ofislerine girişte aşılama olup olmadıklarını sormayı planlıyor.

CEO’ların yüzdelik 26’sı pandemi sona erene kadar uluslararası seyahatlere çıkmayacağını söylüyor.

Yöneticilerin yüzdelik 61’i personelin ofise dönmesini istemeden önceki muvaffakiyetli telkih sonuçlarını beklemek niyetinde. Müşareket liderlerinin yüzdelik 76’sı makro pazarlardaki hükümetlerin işletmeleri normale dönmeye isteklendirme etmesini bekleyecek.

CEO’ların yüzde 34’ü ise aşılama güvenliği karşı yanlış bilgilerden ve çalışanların bundan etkilenerek telkih yaptırmama olasılığından endişe duyuyor.

AŞIYA ERİŞİM SORUNU

Toptan CEO’lar, ülkeler salgından çıktıkça işlerin yüz yüze başlaması ihtiyacını baştan değerlendiriyor. CEO’ların şirketlerinin fiziki basamak izini küçültme iştahında altı kamer öncesine göre zehir tıpkı düşüş var. Salgın arama altına alındığında ofislere periyot eğilimi artıyor.

CEO’ların yalnızca yüzde 17’si pandeminin sonucu namına şube alanlarını küçültmek istediğini söylüyor. Ağustos 2020’da bu çap yüzdelik 69’du. Bu cirim ya ofislerin bu sürede küçüldüğünü ya birlikte stratejilerin değiştiğini gösteriyor.

amma velakin aşıya ulaşım üstüne tereddütler var. CEO’ların yüzde 55’i çalışanlarının Kovid-19 aşısına erişiminden endişeli. Bu üstelik çalışanların iş adına hangi antlaşma döneceği konusundaki planlamaları etkiliyor.

UZAKTAN ÇALIŞMAYA HİBRİT BENZER

Toptan yöneticiler hareket gücünün ağız ağıza engin çalışması üzerine endazeli bire bir yaklaşım gösteriyor. CEO’ların yüzdelik 30’u Kovid-19 sonrası çoğu personelin haftada 2-3 gün engin çalıştığı melez bir model düşünüyor. Yüzdelik 21’i ağırlıklı namına engin çalışan yetenekleri işe ahzetmek istiyor. Bu fehamet geçen yılki araştırmada yüzde 73 çıkmıştı.

YERYÜZÜ ÖNEMLİ RİSK SİBER GÜVENLİK!

Kilitlemeler sırasında düzgü haline mevrut açiktan himmet zımnında bilim güvenliği riskleri baştan yükselişte. Ağustos 2020’de tehditler arasında beşinci sırada mevcut siber düzenlilik, 2021’in başında ilk sıraya imdi. CEO’lar ati üç sene boyunca büyümelerini ve operasyonlarını etkileyecek sunma yetişkin riziko noktası namına siber güvenliği görüyor.

Bu yıl CEO’ların yüzdelik 52’si selen güvenliği önlemlerine evleviyet vererek, yüzdelik 50’si azrail odaklı teknolojilere odaklanarak ve yüzde 49’u videoteyp konuşma ve mesajlaşma yetenekleri kadar dijital iletişime sınırlanmış kalarak dijital teknolojilere henüz fazla harcama yapmayı planlıyor.

Antrparantez, dijital yeteneklerini tasarruf etmek üzere türlü yollar arayacaklar, zira yüzde 61’i önümüzdeki üç yılda birleşme ve mübayaa iştahlarının, ana olarak alıcı deneyimlerini yahut derece önerilerini tevcih etmek üzere sayısal uygulayım bilimi iktisap arzusundan kaynaklanacağını belirtiyor.

“Hastalığı evinde geçirenler, yerel hayvanlarından uzak durmalı”

Ece Elizabeth öldüğünde hangi olacak?

Almanya’bile, mart ayı hizmet PMI yükseldi

Almanya, birleşmeden ahir sunu faziletli bütçe açığını verdi

Euro Bölgesi’nde bakım sektörü aynı hacim iyileşti

 

Share: