Çin begayet tüketim pazarında ikinci

Dünyanın önde gelen toptan strateji danışmanlık şirketlerinden ve dünyanın balaban şirketleri amacıyla iş araştırmaları yapan Bain & Company ve Financial Times gazetesine göre Çin, ölçüsüz tüketimde 2009 yılına göre yüzde 23 büyüyerek, Japonya’dan sonradan dünyanın en büyük ikinci taşkın tüketim pazarı oldu.

Çin’in ünlü gelişim, ekonomi ve araştırı dergisi “Hurun Report”un dahi araştırmasında da Çin’üstelik kâin zenginlerin yüzde 50’sinden fazlasının yurt, şiddetli saat ve mücevher kabil begayet tüketim malzemelerine yılda averaj 1 milyon yuan (kestirmece 237 bin 105 TL) harcadığı belirtildi.

Araştırmaya göre yıllık varlıkları 10 milyon yuan (kestirmece 2 milyon 370 bin TL) üzerinde olan Çinlilerin yılda averaj 1 ile 3 milyon yuan arasında masraf yaptığı kaydedildi.

Çinlilerin yatırımlarını yorum noktasında borsaya göre hala gayrimenkulün tercih edildiği belirtilirken, bazen zenginlerinde yatırımlarını sanatsal ürünlere ve bazı adı şaşılacak büyüyen şirketlere yatırdığı bildirildi.

Hurun Report’a göre Çin’deki zenginlerin çokları saatler ilkin görünmek amacıyla, mücevher, bade, ötede otomobil, geziler ve çocukların eğitimi için mal harcıyor.

Çin’deki zenginlerinde yüzde 50’si birlikte çocuklarını eğitim bilimi için ÇAKER, İngiltere, Kanada ve İsviçre’ye gönderiyor.

Ülkede akıbet on yılda katmerli istihlak yapanların arttığına aksan yapılırken, begayet ürünlere meyili olanların genelde tendürüst erkeklerden oluştuğu kaydediliyor.

Çin’dahi serveti 10 milyon yuanın üstünde olanların gözyaşı ortalaması 39 namına verilirken, serveti 100 milyonun yuan (kestirmece 23.7 milyon TL) civarında olanların yaş ortalamasının dahi 43 olduğu kaydediliyor.

Ülkenin temel kesiminde 875 bin kişinin serveti 10 milyon yuanın üzerinde olduğu belirtilen haberde, bunların 55 bininin servetlerinin 100 milyon yuanın üstünde olduğu bildirildi.

Share: