2020 familya almak amacıyla gani tıpkısı yıl mı?

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ ISTIHBARAT SERVİSİ

2019 yılının geçmiş yarısında mortage nema oranları yüksek kalması bölük piyasası satışlarını azalttı. Yılın idraksiz küsurat kısmında ürem oranları düşerek serencam üç yılın sunu bağan seviyesini gördü. Uzmanlar yılın başı için müspet ve nikbin reviş izlerken ve daha bilahare bunları mutedil kendisine bitmeme edeceği görüşünde. Ürem oranlarındaki düşüş familya satışlarını artırırken, inşaat sektörü arzını artırmaya bitmeme edecek.

Uzmanlar mortgage Nema oranlarının 2020’bile % 4’ün altında kalacağını aritmetik ettiklerini belirtti. ESIR Şekil Bankası (FED) başkanı Jerome Powell enflasyonda sonsuz tıpkısı artım olana büyüklüğünde faizleri artırmayacakları sinyali verdi. FED mortgage piyasasındaki nema olanlarını fidan yerine belirmese üstelik, bankalar üzerinde ağır sıklet etkiye eş.

ESIR’da düşük gelirli vatandaşlar amacıyla mortgage kredileri veren Fannie Mae’nin uzmanlarına göre faizlerde 100 temel puanlık çoğalma olması durumunda satışların duracağı görüşünde.  Fannie Mae baş ekonomisti Doug Duncan, gestalt bankalarının global adına repo indirimine gittiklerini ve bu durumun bitmeme edeceği görüşünde. Eger mortgage oranları bağan kalmaya devam ederse kiracılar için sakil bir sülale sahibi olma fırsatı sağlanacak.

KUL ve Çin arasındaki ticari gerginliğin artması durumunda enflasyon körüklenebilir, bu bile FED’i 2019’de daha geçmiş yapmaya çalıştığı gibi ürem oranlarını artırmaya itebilir.

Türkiye, Amerikan tarzı Mortgage şirketi kuruyor

 

Share: