“Türkiye Yüzyılı Çerçevesinde Küresel Isınma ve Adıyaman Tarımının Geleceği” mevzulu çalıştay düzenlendi

Adıyaman Üniversitesi, Ekincilik ve Orman Bakanlığı, Adıyaman Valiliği ve Ekincilik Fakültesi paydaşlığında “Türkiye Yüzyılı Çerçevesinde Toptan Isınma ve Adıyaman Tarımının Geleceği” konulu çalıştay düzenlendi.

“Türkiye Yüzyılı Çerçevesinde Toptan Isınma ve Adıyaman Tarımının Geleceği” antetli çalıştayda “İklim Değişikliği ile Savaş, kentteki tarımın geleceği” konularına ilişkin düşünüm alışverişinde bulunuldu.

TBMM Milli Defans Komisyonu Başkanı Ahmet Işıklı, burada yaptığı açıklamada, Türkiye yüzyılı tarımın birlikte yüzyılı olacağını söyledi.

Adıyaman tarımının geleceği hakkında mütekellim Başkan Okumuş, “Acun başka tıpkı yere evrilirken, ne olacağı galiba sıfır bire bir yere akıllıcasına gidiyoruz. Bildirme pek şartlara kendimizi hazırlamalıyız. Bizler, Adıyaman tarımın geleceği amacıyla hangi yapabiliriz? Sorusuna yanıt arıyoruz. Bağımlı üretim büyüklüğünde Alım Satım dahi haddinden fazla büyük. Adıyaman pazarını bu çalıştayda masaya yatırmamız gerekiyor. Bu topraklardaki ürünlerimiz, su kaynaklarımız çok büyük. Elden klasik yöntemlerle değil tahıl, bahçecilik ve tıpkısı taraftan hayvancılık konusunda kocaman atılımlar atmalıyız ki bu konuda balaban destekler verdik. Bu şehre uyan, ekleme değeri faziletli ekincilik ürünlerini destekleyeceğiz. Yapımına devam eden barajlarımızla topraklarımızın yüzdelik 80’i sulanacak.” dedi.

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar üstelik, verimli toprakların suyla buluşmasıyla alay malay Adıyaman zirai üretimde küçümseme sahibi olan bire bir kent haline geleceğini, bunun üzere her tip desteklerinin süreceğini belirtti.

Çalıştaya, Belediye Reisi Süleyman Kılınç, Darülfünun Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, Tarım ve Orman el Müdürü Nurettin Karşılaştırma ve akademisyenler katıldı.

Share: