JPMorgan’ın saklı yazı başkanının şişman planı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ ISTIHBARAT SERVİSİ

JPMorgan’ın Dijital Mevcudat Birimi Onyx’in CEO’akarsu Derman Farooq KUL’nin varlıkları bakımından arz nazik bankasının blockchain dünyasıyla ilişkisinde arz tepedeki kişioğlu.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Şubat 2019’de Wall Street devi JPM Coin adında tıpkısı sayısal dünyalık birimini piyasaya süreceğini açıklamıştı. Teşrinievvel 2020’de blockchain bağlantılı projeler için yıpranmamış bir birim oluşturan JPMorgan sabık yılın Ağustos ayında dünyalık yönetimi birimindeki müşterilerinin saklı yazı fonlarına girmesine izin vermişti.

Farooq Financial News’teki röportajında Onyx’mağara yaratılması sürecine ilişik bilgi verdi. Ense düzey tutumlu JPMorgan CEO’su Jamie Dimon’ın Bitcoin hakkındaki görüşlerini ve bankacılıkta teknolojinin geleceğini tartıştı. Farooq’un röportajından öne çıkanlarsa şu şekilde:

JPMorgan’ın sayısal varlıklar birimi Onyx’in doğuşu

“Kriptonun temelinde kâin teknoloji olan blockchain dünyasındaki yolculuğumuz Ethereum ortaya çıktıktan tezelden bilahare, az daha yedi, sekiz yıl önce başladı. O noktada başladığımızda, bu teknolojiye bakarak, işleyişimizi nasıl bozabileceğini gördük. Sürecin başındaki düşüncüler genellikle, ‘Vay canına, işlerimizi henüz verimli hale getirebilir’ şeklindeydi. Amma bence çekirdek ayrımsız grubumuz seçkin ahit bu teknolojinin bankacılığın yapıldığı temelleri bozacağına ve yeniden tevlit yeteneğine topluluk olduğuna inanıyordu.

Büyümek, ticarileştirmek ve ölçeklendirmek istediğimizi düşündüğümüz alanları keşfetmeye başladık. Bunlar arasında dünyalık, söylenegelmiş kıymetlerle ilişkin kâh şeyler ve daha sonradan bile istişare bulunuyordu. Onyx türkçesi, bu teknolojileri ölçeklendirmek ve ticarileştirmek ve bu platformları hazırlamak için yaratıldı.

Onyx’i ayrı tıpkı hareket birimi olarak oluşturmamızın nedeni, birimin ayan aynı şekilde işletmemizi bozmasıydı ve işin üzere de bulunduğunuzda işletmeyi bozmanız gelişigüzel ahit biraz henüz zordur. Bu sebeple ayrı aynı kimlik olması aynı tutar havari oldu.

İkincisi ise bu alanın çok ayrımlı tıpkı düşünce süreci anlamına gelmesi. Zira blockchain, yani dağıtılmış defterler teknolojisi, içerisinde aynı tutar ademi merkeziyetçi ayrımsız kalp var. Yani biricik başına bir banka bire bir şeyler yapıyor imkânsız. Anbean elan aşkın meslektaşlarımızın, rakiplerimizin ve arkadaş kabil zahirî rakiplerimizin alanında canlılık gösteriyoruz. Bu sayede kanı sürecinde, farklı benzeri marka kendisine ve neyse ki farklı kayırıcı gruplarıyla gerekseme mahsus networkleri kurabiliyoruz ve bunu boşaltmak için dört dörtlük aynı sefer oluşturduk.

Saklı Yazı eski kalem para kurumları için bire bir yıldırma mi?

“Ayrımsız envestisman varlığı adına haddizatında bir tehdit değil. Kripto hakkında düşünürseniz birçok insanın zihninde bu mevcudat dijital altınla eşitleniyor. Aslına göre ben az buçuk analog olduğunu, ihtimal biraz elan aşkın volatilitesi olan amma yüksek zer tıpkı emtiaya benzediğini düşünüyorum. Aynı kullanılmamış ayrımsız mal evet birlikte tıpkısı mal birimi kabilinden.

Teknolojinin altındaki temel istifham ise bu teknolojiyi hangi bankaların benimsemeye hevesli olduğu ve aslında bu benimsemeye ne kadar bilge olduğudur. Bunu başarabilenler hem operasyonel giderlerini azaltacak hem de henüz da önemlisi müşterileri amacıyla çokça henüz ferah ürün setleri oluşturacaklardır. Ego bu teknolojinin finans kurumlarını yok edeceğine basit inanmıyorum. Amma farklı tamam teknolojilerde olduğu gibi, bazılarının uğrunda düz matlup insanlar yaratabilir, gâh kazananlar ve bazı kaybedenler oluşturabilir.

JPMorgan CEO’su Jamie Dimon’ın “Bitcoin işe yaramaz” yorumları üzerine

Usçu insanlar Bitcoin’mağara değerinin ne olabileceğine katılmıyor olanaklı. Türkçesi, (Bitcoin’in değeri) sıfır da kabil, çokça faziletkâr tıpkısı rakam bile mümkün. Çokça akıllıcasına kabul edilebilecek tıpkısı derece anlaşmazlığı var. Jamie bu tayfın bir tarafında.

bu arada söz konusu buut, temelde yer alan teknolojiyi hafife aldığımız anlamına gelmez. Jamie bu noktaya angajman etti. Blockchain teknolojisi kadar şeylerin şişman yıkmacı etkileri olabileceği düşüncesine uzun aynı süredir inanıyor ve JPMorgan’ın dünyanın önde gelen bankalarından biri kendisine ünümüzü göz önüne alındığında bu devrimin civar saflarında yer almamayı hücre alamayız.

Yıllar öncesinde beş altı kişiden oluşan ve 100 katından fazla büyüyen hisse senedi birimimiz de bu inançtan kaynaklanıyor. Ayrıca bankacılık hizmeti verdiğimiz ve ÇAKER kural ve etraf düzenlemelerine uyan Coinbase ve Gemini gibi farklı alanlar da bulunuyor. Akilane şeyleri yapıyorlar, bu yüzden bile piyasada olmamaları için hiçbir bozukluk namevcut.

Ancak bu tabela bankadaki herkesin benzeri şeye inanması gerektiği anlamına gelmez. Jamie kabil birinin lidere ehil olmanın güzelliği da bu. Tıpkı lüp içerisinde kaynak manada anlaşmazlıklara ehil olabilirsiniz

Blockchain’in limitleri

Benzeri blockchain’e sınırlı şeyleri kurgu edebilirseniz, vukuf yerleştirebilirsiniz, üste bire bir blockchain’e jetonlanmış servet koyabilirsiniz. Ancak adam ayrımsız gemiyi blockchain’in içerisine yerleştiremezsiniz. Şayet birisi önündekinin bire bir petrol tankeri olduğundan güvenmek istiyorsa tankın süresince petrol olduğundan üstelik güvenmek zorunda. Ne efsus ki fiziksel dünyaya etkileşime girmeniz gereken düz cümle da burası. Bu sebeple şimdilik, yani en azından hepimiz metaverse evet bile matrix’e geçene büyüklüğünde, sanırım bu noktada tıpkısı sınırlama olacak.”

Yatırımcıların izlediği 3 metaverse saklı yazı parası

 

Goldman Sachs’üstelik dengelem krizinin engel arkası

 

Dev bankanın CEO’suna bakarak Bitcoin “beş servet etmez”

 

Share: