Fenomenler hangi büyüklüğünde kazanıyor

Müteharrik cihazların yaygınlaşmasıyla dakikasında büyüyen içtimai iletişim araçları platformları, bir nice kişi amacıyla gelir kaynağına dönüşürken, markaların yüzde 68’i da fenomenlere ayırdığı pazarlama bütçesini artırıyor. Influencerlar amacıyla zımni platformuna dönüşen evcil internet sitesi, içtimai iletişim araçları fenomenlerinin dirimlik karnesini açıkladı. Açıklayan rakamlara göre, düzenli içerik paylaşan fenomenler, 2-3 yıl zarfında maaş 20 ila 30 bin TL ortada gelire ulaşıyor. 

Etkin cihazların yaygınlaşmasıyla alay malay sosyal medya platformlarının kullanımı artarken, pazarlama stratejilerinde influencer marketing’in payı artıyor. Influencer Marketing Hub’ın konuya dayalı yayımladığı veriler, 2021’dahi tahminî 14 milyar dolar olan influencer marketing pazarının 2022’birlikte 16 milyar doları aşacağına bel ediyor. Içtimai medyanın olanaklarını avantaja çevirerek satışlarını tasarruf etmek talip markaların yüzde 68’i 2022’deki pazarlama kampanyalarında influencer bütçelerini yükseltmeyi hedeflerken, sonuç dönemde fenomenlerin zımni platformuna dönüşen Cemre.com influencerların iptila edilen gelir karnesini ortaya koyuyor.  

Içtimai medya platformlarının yalnız bildirişim değil, reklam ve tanıtım uzlaştırıcı olduğunu ifade eden Cemre.com Kurucusu Yaşar Fert yaptıkları araştırmayı değerlendirerek şunları söyledi:  

“İnsanlar ortada iletişim kurmanın yer faal yollarından biri haline gelen toplumsal iletişim araçları, bazı kişiler üzere sağlık kaynağı olurken, markalar amacıyla bile uğur kitlelerine ulaşacakları majör benzeri mecraya dönüşüyor. Fenomenler işlerini dijital kanallara taşırken, markalar bile ürünlerini sosyal medya fenomenleri yoluyla sunuyor. Ağırlıklı adına YouTube, Instagram, TikTok kabil platformlarda eğlenceli muhteva paylaşan fenomenler, 2-3 yıl ortamında maaş 20 ila 30 bin TL arasında gelire ulaşıyor.” 

FENOMENLERİN KAZANÇLARI İNFLUENCER ADAYLARINA İLHAM OLDU 

Toplumsal medya kullanıcılarının içerik üreticisi olmalarında fenomenlerin kazançlarının motivasyon edici aynı rolü olduğunun altını çizen Yaşar Fert, önde mevrut toplumsal medya platformlarındaki fenomenlerin gelirlerine dayalı şu bilgileri paylaştı:  

“TikTok dünyada yeryüzü acul büyüyen içtimai medya platformlarının başında yer alıyor. Araştırmamızda görüyoruz ki bu uygulamada kısaca 100 bin takipçisi olan fenomenlerin canlı yayın ve sponsorlu gelirlerinin toplamı 8 bin TL’nin konusunda çıkıyor. TikTok, kullanıcılarına her ecir ödemez ve reklam geliri paylaşma kabilinden ayrımsız programı sunmazken, YouTube platformunda ise genişlik ayrımlı benzeri uzanım kazanıyor.” 

YOUTUBER’LAR REKLAM BAŞINA YAKLAŞIK 100 BİN TL KAZANIYOR 

YouTube’üstelik hat sahiplerinin reklamlar aracılığıyla dirimsel elde edebildiğini belirten Cemre.com Kurucusu Yaşar Can, “YouTube fenomenlerinin reklam gelirlerinin tahminî yüzdelik 55’i yol sahiplerine kalıyor ve bu platformda gelişigüzel bin izlenme başına 2 ila 25 TL beyninde ifa gerçekleştiriliyor. Fenomenler bin takipçi ile 4 bin saat izlenmeye ulaştıkları takdirde servet kazanmaya başlayabiliyor. Elbette idrak hatırlamak bununla ilişkin kalmıyor. Çünkü yazı sahipleri video içinde düzlük verdikleri reklamlarla video başına 100 bin TL’ye vasıl dirimlik elde edebiliyorlar. Yaklaşık 1 milyon abonesi kâin kanallar ise maaş 15 ila 40 bin TL arasında rüşvet elde ediyorlar” dedi.   

100 BİN TAKİPÇİLİ INSTAGRAM FENOMENLERİ PAYLAŞIM BAŞINA BİN TL ALIYOR 

Instagram’bile fenomenlerinden istenen reklam sayısı artıkça, reklam bedelinin de bire bir oranda yükseldiğine ilgi çekici Yaşar Can, “Instagram fenomenlerinin gelir elde ika yöntemleri, adisyon sahiplerine göre ayrımlılık gösterse de çokları ayrıksı sayfaların reklamlarını özlük hesapları üzerinde gerçekleştirerek, kişi ürünlerini satışa sunarak ya dahi iş birliği yaparak para kazanıyor. Sayı Farkı 100 bin takipçi ile 10 ila 30 bin izlenmeye sahip Instagram fenomenleri, paylaşımları karşılığında kestirmece bin TL ücret alıyor. 1 milyonun üzerinde takipçisi olanlar ise faturalı teşrikimesai yaptıkları amacıyla bu rakam 5 bin TL’den 30 bin TL’ye büyüklüğünde başkalık gösteriyor” ifadelerini kullandı. 

IÇTIMAI ILETIŞIM ARAÇLARI PLATFORMLARI GELİR HAVUZUNA DÖNÜŞTÜ 

Nazik bire bir canlı yayın ağı olan Twitch’te oyun ağırlıklı canlılık videolarıyla rüşvet elde edildiğini aktaran Yaşar Duygusal, “Twitch yayıncıları ödemelerini ancak 100 doları geçtikleri takdirde alabilirken, Twitch’mağara partner kanalları da yayıncıların ekstra dirimsel elde etmesine başlık aralıyor” diye sözlerine şu şekilde serencam verdi: 

 “Toplumsal medya bir nice seksiyon ve dirilik için derakap büyüyen tıpkı dirimlik havuzuna dönüşürken, fenomenlerin bu mecralardan elde ettiği heykel ve vergi birçok kullanıcıya esin oluyor. Biz bile içerik üreticisi koyulmak talip kişilerin hazırladıkları içerikleri yayınladıkları ayrımsız zemin kendisine, bu işi tıpkısı meslek haline dönüştürmelerine destek oluyoruz.”

Rusya’dan TikTok fenomenlerine savaş propagandası ödemesi

 

Finans fenomenleri ne büyüklüğünde kazanıyor?

 

Algı kaçıran toplumsal medya fenomenine 210 milyon dolar ceza

 

Share: