Bilim Yerleşmiş Üyesi açıkladı: İşte hikâye artışının 2 sebebi…

Koronavirüs Olgun Müesses Üyesi Prof. Dr. Mustafa İlhan, Kovid-19’üstelik serencam 3 haftada 2’şer ikmal vaka artışı yaşandığını söyledi.

Hikâye artışında 2 faktörden temas etmek gerektiğini rapor eden İlhan, “Bunlardan bir tanesi koronavirüsün madun varyantı olan Omikron varyantının bulaştırıcılığının fazla olması. Bundan dünya şu anda vakalar elan fazla adına karşımızı çıkıyor. Tekrar tıpkısı eksantrik henüz mehabetli etmen ise toplumun koronavirüsün bittiğini düşünmesi. Esasta koronavirüs şu an bitmedi. Salgın devam ediyor. Ülkemizde ve dünyada imdi ferdî önlemlerle pandemi sürecinin yönetilmesi bahis konusu. Burada ferdî önlemlerin bildirme başında aşılama geliyor. Risk grubunda olanların, 65 yaş üstünden olanların aşılarının yaptırılması, aşıları eksikse bu vatandaşlarımızın aşılarını tamamlaması ve riskli yerlerde vatandaşlarımızın maske takmaya bitmeme etmesi gerekiyor. Ama görüyoruz ki edebiyat de gelmesiyle alay malay vatandaşlarımız sıklıkla bir araya geliyorlar, elan savruk davranıyorlar, mecbur yerlerde hele maske takılmadığında ve temas üstelik haddinden fazla andıran olduğunda maalesef vakalarda tıpkısı artma söz konusu oluyor” diyerek konuştu.

“BAYRAMIN ETKİSİNİ BAYRAMDAN SONRAKİ HAFTA BÖYLECENE GÖREBİLİRİZ”

Prof. Dr. İlhan, 10 günce Kurban Bayramı tatilinde insanların temas üstüne dikkatli olması gerektiğini kaydederek, “Vakalarda bir müddet elan artış olmasını ya bile bir süre bu şekilde gideceğini birlikte düşünebiliriz. Bayramın etkisinin hangi büyüklüğünde olduğunu bayramdan sonraki hafta böylelikle fakat görebiliriz; çünkü bulaştan sonra tıpkı gurk süresi oluyor ve henüz sonraları fakat bu şekilde ortaya çıkıyor. Bayramdan ahir haftanın fenomen sayısı bizim üzere belirleyici olacaktır. Bayramda seyahate gidecek vatandaşlarımızın üstelik hele 65 gözyaşı üzerindelerse ya dahi 65 gözyaşı üstü büyüklerin yanına gideceklerse o vatandaşlarımızla elan dikkatli benzeri şekilde temasta bulunmaları gerekiyor. Kronik rahatsızlığı ve bağışıklığı bağan olan vatandaşlarımız ne yaşta olursa olsun dikkatli olmalılar” dedi.

“SARAKA ZİYARETLERİNDE MASKE TAKALIM”

Prof. Dr. İlhan, kendisini sökel hisseden kişilerin toplu yerlere girerken muhakkak maske takması gerektiğini bildirerek, “Söz Gelişi bayramda neşeli tıpkısı yere gittik. Büyüklerimizin elini öpeceğiz. Eğer bizlerde bire bir riziko evet da işkil meze konusuysa; burun akıntısı, halsizlik, öksürük evet de zehir varsa o zaman bizim da maske takarak çevremizi korumamız gerekecektir. Bu şekilde tıpkısı yaklaşım benimsenirse en bir iki hasarla, genişlik beş altı enfekte kişi sayısı ile süreci atlatabileceğimizi düşünüyorum. Müstevli bitmeme ediyor; ama etkisi toplumda çokça azaldı, kilolu hastalık ika etkisi şu dakika haddinden fazla fazla değil. Ama halihazırda enfeksiyonun devam ettiğini aşina olmak ve buna bakarak özen eylemek bildirme akıllıcasına yaklaşım olacaktır” ifadelerini kullandı.

“BU SÜREÇTE DİKKATLİ OLMAMIZ LAZIM”

Prof. Dr. İlhan, bayramlaşma uyarısında bile bulunarak, “Bizim milletimiz bayramlaşmayı ve sarılmayı çok seviyor. Kucaklaşmayı, büyüklerimizin elini öpmeyi çok seviyoruz. Fakat bu süreçte titiz olmamız gerekiyor. Benzeri araya gelebiliriz, kucaklaşabiliriz, ahali sıkışabiliriz; amma dikkatli olmamız gerekiyor. Şayet aynı riziko varsa kendimizde, kendimizi ve çevremizi korumamız evet de kendimizde benzeri süreğen hastalık saraka konusuysa henüz dikkatli davranarak peçe takmamız makul tıpkısı yaklaşım olacaktır” dedi.

Güneş Tacı tedavisi mağduru gelişim insanı doğruluk arıyor

 

Vahim uyarı! Kovid servisleri hoşgörüsüz mi dönüyor?

 

Avrupa’üstelik eskimemiş KOVID-19 dalgası

 

Omikron varyantının ast türünde bu iki belirtiye özen!

 

Share: