Taklitçi çiçeği hemen yayılıyor: Telkih kıtlığı yaşanıyor umum acun tedirgin

ESIR’deki taklitçi çiçeği vakalarının sayısı bu hafta 1.470’e ulaştı.

Federal yetkililer toplumda koskocaman dolaşımın bitmeme etmesi ve aşı kıtlığı nedeniyle sayının elan da artmasını bekliyor.Uzmanlar virüsü taharri altına kabul etmek üzere haddinden fazla geç olabileceğinden korkuyorlar.Küresel taklitçi çiçeği salgını 13.000 vakaya yükselirken en erdemli rakamlar İspanya (2.835), Almanya (1.859) ve Birleşik Krallık’ta (1.856) kayıtlara geçti.

Şu anda dördüncü tam düzlük düzlük KÖLE’nin aceleci bire bir şekilde dal sıralara tırmanabileceği belirtiliyor.

Jynneos aşısı derhâl tükeniyor

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) direktörü Rochelle Walensky konuyla ilgilendiren yaptığı açıklamada “Önümüzdeki haftalarda hikâye sayısında çoğalma bekliyoruz” dedi. beraber Amerika Bir Devletleri’nde maymun çiçeği aşısı müstacelen tükeniyor.

Jynneos aşısı ESIR Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi eliyle maymun çiçeği virüsüne maruz kaldığı tanıdık veya şüphelenilen herkese başvuru ediliyor. Fakat Walensky, bir nice yerde talebin aşıldığını ve dozların çarçabuk tükendiğini söyledi.

Primat çiçeği nedir, bittabi bulaşır?

Taklitçi çiçeği virüsü Itidalli ve Garp Afrika’nın tropikal baran ormanlarında ortaya çıktı. Maymun Çiçeği virüsü viral ve zoonoz bir hastalıktır. Hastalığın kaynağının kemirgenler olduğu düşünülüyor. Çor insanda ilk defa 1970 yılında Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde görüldü.

İki ayrımlı kalıtım bilimi grubu olan Maymun Çiçeği virüsü; Itidalli Afrika primat çiçeği virüsü, Batı Afrika virüsü yerine 2’ye ayrılır. Ölçülü Afrika taklitçi çiçeği virüsü, Gün Batısı Afrika virüsüne göre henüz şiddetlidir ve elan faziletli ahiret yolculuğu oranına sahiptir.

TAKLITÇI ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Maymun çiçeğinde, deride berbat ve kabarıklıklar, dokunaklı, branş ve kas ağrıları, kabarık ak kan düğümleri yeryüzü oylumlu belirtiler kendisine biliniyor. Lenfadenopati (lenf bezlerinin şişmesi), dal ağrısı, adale ağrıları ve şiddetli halsizlik ile karakterize invazyon dönemi 0-5 zaman beyninde sürer. Lenfadenopati, önceden eş görünebilen diğer hastalıklarla (suçiçeği, kızamık, çiçek hastalığı) karşılaştırıldığında taklitçi çiçeği virüsü vakasının fark edici aynı özelliğidir. Deri döküntüsü genellikle ateşli ortaya çıkmasından sonraki 1-3 dönem ortamında başlar.

PRIMAT ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ NASIL BULAŞIR?

Çor, maymun çiçeği ile enfekte olan ayrımsız kişiyle andıran birlik halinde bulaşıyor. Bulaşma enfekte hayvanın düşünce, üzeri sıvıları ya birlikte döküntülerine aracısız temas sonucuna oluşur. İkincil ısı yayımı, kontamine nesneler ile, tutkun benzeri kişinin kap lezyonları ile veya enfekte solunum yolu salgıları ile mail kontak sonucu insandan insana bulaşır.Yetersiz pişmiş vücut ve enfekte hayvanların farklı hayvanca ürünlerini Yemek olası bire bir risk faktörüdür. Anneden fetüse plasenta tarafından üstelik bulaşabilir.

Kişileştirme Yöntemleri

Maymun çiçeğini teşhis etmek üzere taharri sırasında lezyonlarınıza bakılır ve virüsle muhtemel adına hangi devir temasa geçtiğiniz gibi semptomlarınız üzerine teferruatlı namına sorulur.

Bazen hastalarda genital lezyonlar bile görülür ve bu nedenle taklitçi çiçeği döküntüsünü; zührevi hastalık, herpes simpleks virüsü enfeksiyonu, zona ve değişik geniş enfeksiyonlardan temyiz etmek edisyon mümkün. Hekiminiz, taklitçi çiçeğine eş ama henüz enli olan şu hastalıkları ekarte etmeye çalışacaktır:

Kızamık,
Suçiçeği,
Sifilis,
Alerjiler,
Uyuz,

Bakteriyel ten enfeksiyonları.Tedaviler veya İdare Yöntemleri

Şu anda, maymun çiçeği virüsü enfeksiyonu için müdellel ve tehlikesiz benzeri tedavi yoktur. Çoğu viral hastalıkta olduğu kadar, tedavi, sponsor alamet yönetimi şeklinde olmaktadır. Öte yandan benzeri maymun çiçeği salgınını kontrol altında sancımak için çiçek hastalığı aşısı, antiviraller ve aşılama immün globulini (VIG) kullanılabilir.

Referans sitesi çöktü: Ülkede primat çiçeği aşısı başladı!

 

Hindistan’da ilk kez taklitçi çiçeği vakası tespit edildi

 

Taklitçi çiçeği Bosna Hersek’te de görüldü

 

Share: