Restoranlar dönüşmezse çokları kepenk indirir!

Yeme-içme sektöründe benzeri dönüşümün olmaması halinde faturasının pahal olacağı belirtiliyor. Kalan maliyetlerden ekolojik ortam haset üstelik kurtarmakta zorlanan restoranlar günümüzün gerektirdiği kadar vizyonlarını belirlemezse çokları kapanabilir. Sözcü’den Sayime Başçı’nın haberine göre andıran zamanda restoranların kestirmece yarısı tıpkı elan açılmamak için kepenk indirme tehlikesiyle karşı karşıya.

Türkiye’nin yaşadığı kazançlı akse alelhusus ılımlı sınıfı vururken, eriyen alım gücü dışarıda yiyecek içmece alışkanlıklarından alışverişlere kül alışkanlıkları değiştirmeye başladı. Akıbet dönemlerde adlı dinlence bölgelerinden gelen adisyonlarla gündeme mevrut sektörün bir değişimin eşiğinde olduğunu kaydeden Kamu Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl, “Mütezayit fahiş fiyatlardan TÜRES olarak biz da rahatsızız. Sektörümüzün hangi eyvah kim ayrımsız denetim mekanizması yok. Işsiz bir büro, dolayısıyla bu zamları ve nahak rekabet ortamını görüyoruz. Konuyu ilerleyen haftalarda Hazine ve Maliye Bakanlığı ile görüşeceğiz. Restoran sektöründe önsezi ve misyonun değişmesi ister. Yoksa sektörün yüzdelik 50’si kepenk kapatacak. Restoranlar ne efsus kim evet haddinden fazla fiyatlı olacak evet üstelik kapanacak. Daha Çok daha gani kalitede, elan mebzul servisle ama biraz fiyatlı hizmet veren restoranlar ayakta kalacak” dedi.

Mutedil büyüklükteki yerlerin müşterisi artmalı

Gâh mutedil ölçekli restoranlarda en son seviyeden fiyatlandırma yapıldığını aktaran Bingöl, “Bire Bir değer standardı getirilemez. Materyal, icar, etkin, bellik bütünü tahavvül sunu ediyor. Itidalli ölçekli işletmeler için kamera artıracak tedbirleri konuşacağız” diye konuştu.

Maliyet faziletli, vatandaş yatırım yapmıyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, maliyetlerin arttığına ve ılımlı ölçekli işletmelerin hele enerjide desteğe gerekseme duyduğuna bel etti. Palandöken, “Gerçekten esnafla ilişik mesai yapıyoruz. Kiralar çokça faziletkâr. Cesamet karı kiralarını yüzde 25’le regüle ediyor. Bunun ölçülü ve kıtipiyoz ölçekli işletmelere de uygulanması lazım. Girdi maliyetleri çok faziletli olduğu üzere yurttaş eskisi üzere yiyecek-içmece sektörüne girmiyor. Balaban restoranlarda birlikte bu yük var ama küçükler bunaltıcı sıkıntıya giriyorlar” dedi.

Girişimciler ve epey işletmeler resesyondan bittabi korunabilir?

İki meşrubat ve tıpkısı yengeç bacağına 10 bin lira: Restorana sav açtılar!

Gıda fiyatlarında yeni tehlike

 

Share: