Patika lisesi öğrencileri günde bin 100 ekmek üretiyor

Meslek lisesi öğrencileri günde bin 100 savmak üretiyor

Afyonkarahisar’üstelik patika lisesi öğrencileri okulda savsaklamak üretiyor

Eğitimden üretime

AFYONKARAHİSAR Afyonkarahisar Yusuf Özer Mesleki ve Teknik Küçük Asya Lisesi ‘Azık Teknolojileri’ dersi çerçevesinde okulda ekmek üreterek amme kuruluşlarına satan öğrenciler, yaptıkları üretimle hem öğrendikleri bilgileri pratiğe dönüştürüyor hem da döner sermayeye katkı sağlıyor.

Afyonkarahisar Yusuf Özer Mesleksel ve Ustalık Küçük Asya Lisesi Gıda Teknolojileri bölümü öğrencileri, müfredatları çerçevesinde okulda savsaklamak üretimi yapıyor. Uygulamalı namına paketlemek yapımını öğrenme fırsatı yakalayan öğrenciler, hem teorik bilgilerini pratikle birleştirerek takviye imkanı buluyor hem da ekmeklerin satışından elde edilen gelirle okulun döner sermaye sermayesine sermayesine yardım sağlıyor. Iri ayrımsız özen ve inceden inceye istihsal işleyen öğrenciler, önce olarak un ve suyu karıştırıp hamura minval veriyor. Fermente odasında mayalanan hamurlar daha sonra ise fırına veriliyor. Serencam aşamada ise fırından çıkarılıp soğutulan ekmekler, paketlenerek dağıtıma amade arkaç getiriliyor.

“Kapasitemiz 10 bin savsaklamak”

Azık Teknolojisi Düz Şefi Asiye Özver, “81 ilde 100 Bütünleşmiş Fırın Projesi” çerçevesinde öğrencilerin hayata hazırlandığını söyleyerek şöyle konuştu: “81 İlde 100 Entegre Fırın Projesi çerçevesinde faaliyete başlayan Afyonkarahisar’de önce ve bir tane meslek biziz. Orak Ayı ayında hazırlıklarımız başladı. Şu anda üretime üstelik başladık. Yetersiz ve pansiyonlara siparişlere göre atlatmak üretiyoruz. Günlük bin 100 ekmek üretiyoruz ama kapasitemiz 10 bin atlatmak. Elan bakir olduğumuz üzere yeterli sipariş düzeyine ulaşamadık. Bu uygulama öğrencilerimiz için haddinden fazla gani oldu. tıpkı enerjik uygulayarak atlatmak yapacaklar, hayata hazırlanmış olacaklar.”

“Piyasaya vasıflı olgun öge kendisine katılabiliyorlar”

Meslek Müdür Muavini Levent Önal ise öğrencilerin bu proje ile hem donanım kazandıklarını hem dahi maddi dirimsel elde etme imkanına topluluk olduklarını söyledi. Önal, “Tesisimiz Milli Eğitim Bakanlığı’nın 81 ile 100 fırın sistemi kurulması üzere kurulan benzeri hep. İlk etapta Milli Eğitim Bilimi Bakanlığı’mıza mecbur kurumların ekmek ihtiyacını giderip elan sonraları tüm kamu hava ve kuruluşlarla gelişigüzel özel sektörün birlikte paketlemek ihtiyacını karşılıyoruz. döner sermaye çerçevesinde yapılan çalışmalarda öğrencilerimi üstelik azık teknolojisi alanında almış oldukları eğitimleri pratiğe dönüştürerek hem iz alanında olgun oluyorlar çıkışlı olduktan sonradan birlikte piyasaya nitelenmiş erişmiş eleman namına katılabiliyorlar. döner kebap için yapmış oldukları çalışmalardan ufuk dahi inşallah mektepli payı adı altında ayrımsız cirim dirimsel üstelik sağlayacaklardır” dedi.

Share: