Milli biçim aşkı, engel tanımadı

Milli suret aşkı, engel tanımadı

MALATYA – Malatya İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Bölümü 2. Derslik öğrencisi görmez 21 yaşındaki Damla İrmek yedi ay önce başladığı gülle atma branşında milli takıma seçilme başarısını gösterdi.

2001 yılında Kayseri’de tevellüt sonrası alındığı kuvözde gözlerine yansıyan okkalı çırağ nedeniyle yüzde 90 görme yetisini kaybeden 21 yaşındaki Katre İrmek yedi ay önceki başladığı gülle atma branşında milli takıma seçildi. Daha ayrımsız bebekken talihsiz tıpkısı olay sonucu müşahede yetisini kaybeden Damla İrmek bir taraftan terbiye hayatını sürdürürken ayrıksı taraftan birlikte ayrımsız arkadaşının tavsiyesi üstüne Kayseri’de vasıta yaptırdığı bir spor kulübünde gülle atma branşıyla uğraşmaya başladı. Bu tam İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Bölümü’nü kulaklı Katre İrmek bir taraftan eğitimini sürdürürken farklı taraftan ise spor uğraşını sürdürdü.

Katre İrmek’in hayatını değiştiren evolüsyon ise İnönü Üniversitesi Spor Ulum Fakültesi, Hareket ve Idman Anabilim Dalı Öğretim Yardımcısı Enver Melik Avangart ile tanışmasıyla yaşandı. Hocası Avangart’nün nezaretinde gülle atma branşında kendini geliştiren İrmek Boşluk ayının başında milli takıma seçildi.

“Düzenlenen ve programlı çalışarak hedefime ulaştım”

Spora ortaokul yıllarında başladığını kaydeden Felç İrmek ” Bire Bir arkadaşımın tavsiyesi ile Kayseri’de benzeri kulübe kaydımı yaptık. Kulübe kaydolduktan bilahare atletizmde yapmaya başladım elan sonra ise gülleye başladım ve güllede ilerledim. Yarışlara katıldım. İlk yarışımda ve ikici yarışımda istediğim kotaya ulaşamadım. Sabık yıl haftanın iki haset derslerime giriyordum sonra ise egzersiz üzere Kayseri’ye gidiyordum ve gine dönüyordum. Üç ay bu şekilde geçti. Henüz bilahare Kağan Öncü hocam ile fakültede egzersiz yapmaya başladım. Çalışmalarımız çok bol ve mübarek geçti. Ustalık anlamda düzeldim. Dekanımın ve hocalarımın desteği ile düzenli, planlı ve programlı çalışarak hedefime ulaştım. Milli takım kotasını geçtim ve milli takıma girdim” dedi.

“Buralara karışmak hiçte yalın kat olmadı”

Hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu tamlayan İrmek,”Ben görmez tıpkı bireyim. Buraya süzülmek tek niteliksiz olmadı. Çok zorlandığım imdi olamaz mı dediğim zamanlar oldu. Amma ego bırakmadım. İnandıktan sonradan her molekül olur. Ben yaptıysam sair özürlü arkadaşlarım birlikte yapabilir. Hedefim, Avrupa’dahi dünyada olimpiyatlarında şampiyon tutmak” ifadelerini kullandı.

“Felç’nın hırsını gördükten bilahare elimizden gelen katkıyı sunduk”

Felç İmrek’in azmiyle dikkatleri üstüne çektiğini aktaran İnönü Üniversitesi Spor Bilimler Fakültesi, Debi ve Alıştırma Anabilim Dalı Öğretim Yardımcısı Enver Melik Öncü ise “Katre bir numara sınıfta antrenörlük bölümünde atletizm dersinde benim öğrencim oldu. Oradaki hareketleri ve yeteneğini gördüğümüzde bu işle ilgilenmesini istedik ve kendisi Kayseri’de gülle branşında spora başladı. Kendisi Malatya’dahi mektepli antrenmanlar Kayseri’de olduğu için uzak aleniyet oldu. Damla’nın hırsını gördük ve bizlerde fakülte yerine elimizden geleni yapacağımıza söz verdik. Yapmamız gereken çalışmaları plandık ve Katre’nın milli takımla ilişik kotayı geçmesi amacıyla çalışmaları başlattık. Güzeşte kamer Felç atışı yaptı kotayı geçti ve milli bando sporcusu oldu. artık hem Kayseri’deki gülle antrenörü hem fakültemizdeki hocalar Katre’nın gelişmesi amacıyla kuma gayretlerimizi sürdürmeye bitmeme edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Felç kızımız Tunus’ta ülkemizi künde edecek”

Spor Ulum Fakültesi karşı umumi aynı değerlendirmede bulunduktan bilahare Felç İmrek’in önümüzdeki aylarda Tunus’ta düzenlenmesi planlanan turnuva da milli takımı temsilen müsabakalara katılacağını ifade eden, Spor Ulum Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Gündoğdu bile “Felç İmrek, Antrenörlük ikinci sınıfında okuyan tıpkısı öğrencimiz. Özürlü kontenjanından antrenörlük eğitim bilimi bölümüne öğrenci namına kabul edilmiş benzeri öğrencimiz. Felç spor hayatı itibariyle bireysel spor dediğimiz gülle sporuyla ilgileniyor. Katre önceki geldiği devir özlük kulübü hesabına müsabakalara katılıyordu. Bu süreçte atletizm dersinde fakültemizin talim elemanı Melik Avangart ile karşılaşıyor. Hocamız Katre’yı atletizm derslerinde keşfediyor. Damla’nın gülle sporuyla de ilgilendiğini görünce Hakan hocamız benzeri yönlendirmelerde bulunuyor. Hakan hocamız, antrenman yöntemleriyle eğitimi sürecini şekillendirince Felç bir zaman yapmış olduğu derecelerin çokça çokça üstünde dereceler yapmaya başlıyor. Şuan itibariyle Felç milli takıma seçildi. Andıran zamanda Bursa’de milli takım kampına katılacak üniversitemizi ve ülkemizi temsilen. Sonrasında de Tunus’a milli takımı temsilen müsabakalarına katılacak. Kurumsal kimlik namına Türkiye’de bildirme kudretli spor eğitim bilimi veren fakültelerden biriyiz. Kurumsal kimliğin oluşmasında bizlerden desteğini esirgemeyen İnönü Üniversitesi rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Kızılay’a teşekkürname ediyorum” diyerek konuştu.

Share: