İstanbul’da düzenlenen 8. Avrasya Yükseköğretim Zirvesi panellerle sürüyor

Avrasya Üniversiteler Birliği (EURAS) öncülüğünde, İstanbul Kültürlü Üniversitesi ocak sahipliğinde, bu yıl 8’incisi yapılan Avrasya Yükseköğretim Zirvesi (EURIE) mütenevvi konularda konferans ve panellerle devam ediyor.

İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Işporta Sarayı’nda yapılan zirvenin ikinci gününde “Yükseköğretimde Kalite Garanti ve Denklik trendleri” mevzulu panelin moderatörlüğünü Yükseköğretim Nitelik Yerleşmiş (YÖKAK ) Uluslararası Danışmanı ve Dokuz Ilkgüz Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Haber Çiçek yaptı.

Prof. Dr. Çiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zirvenin uluslararasılaşma adına ülkede çok oylumlu benzeri nöbet açtığı söyledi.

Dünyanın gelişigüzel yerinden darülfünun ve akademisyenleri zirvede görmenin büyük mutluluk olduğunu belirten Çiçek, “Bizdeki üniversitelerin daha çok arsıulusal arenada yerini aldığını, saygınlık ve itibarının arttığını görüyoruz. Ecnebi öğrenci sayımızın 300 binleri bulması bunun benzeri göstergesi yerine bize hava veriyor.” dedi.

Prof. Dr. Çiçek, üniversitelerin yetişek ile tedris, topluma hizmet ve araştırma üzere misyonları olduğuna dikkati çekerek, bunların arsıulusal standartlarda ve düzeyde olup olmadığının, kalitesinin sınav edilmesinin ve bir akreditasyonla taçlandırılmasının hedeflendiğini anlattı.

Türkiye’deki üniversitelerin uluslararası işbirliklerini arttırarak büyüdüğünü vurgulayan Çiçek, “Bu dahi bize hem daraç dışından aksine düşünce göçünü hem ecnebi mektepli gelmesini sağlıyor.” diyerek konuştu.

“Zirveye katılan değişik ülkeler kişi yükseköğretim sistemlerini dahi tanıtıyor”

Avrasya Yükseköğretim Zirvesi Konferans Koordinatörü Ayşe Bahir Özkan ise ancak dışından haddinden fazla sayıda konuşmacının katıldığı zirvenin konferans ve panellerle devam ettiğini belirtti.

Özkan, konuşma programında saha kayran 54 oturumda 150’den çok konuşmacının bulunduğunu, bunlardan bazılarının uluslararası yükseköğretim konusunda majör derneklerin yöneticileri olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

“Türkiye’birlikte sonuç zamanlarda uluslararası öğrencilerin sayısı konusunda şişman tıpkı muvaffakiyet gösterdik. Kampüslerimizde dünyanın ayrımlı ülkelerinden mevrut haddinden fazla sayıda arsıulusal öğrenciye eş sahipliği yapıyoruz. Zirvede, bu öğrencilerin Türk yükseköğretimine kazandırılması, onların mutluluk ekonomisine ve akademik hayatına katkıları, buralardaki akademik evet birlikte idari, bürokratik konulardaki meseleleri ve onlara nasıl destek olabilecekleri konularında panellerimiz kayran alıyor.

Ayrıca zirveye katılan farklı ülkeler öz yükseköğretim sistemlerini bile tanıtıyorlar. Amacımız farklı ülkelerin deneyimlerini bire bir potada çitmek, birbirleriyle deneyimlerini paylaştırmak ve birbirlerinden öğrenmelerini uydurmak. Bittabi kim aralarındaki akademik işbirliklerini yükseltmek. Öğrencilerimizin üniversitede geçirdikleri eğitim-tedrisat hayatına bu şekilde global tıpkı perspektif kazandırmayı hedefliyoruz.”

Share: