“İşgalden Kurtuluşa Kilis Konferansı

Mühendislik-Mimari Konuşma Salonu’nda, Kilis Valiliği, Kilis Belediyesi ve Üniversitemiz teşrikimesai ile Kilis 7 Mesafe Üniversitesi Devir Topluluğu öğrencileri vasıtasıyla planlı ve Doç. Dr. Meral Karakarga’un dil cambazı adına katıldığı “İşgalden Kurtuluşa Kilis” başlıklı konuşma gerçekleştirildi.

Konferansa Kilis Valisi Recep Soytürk, Kilis Saylav Mustafa Hilmi Dülger, Kilis Belediye Reisi Mal Ramazan, 7 Antrakt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fatih Demirci, İl Bitirmiş Başkan Yardımcısı Açıkgöz Albay Suat Orhan, protokol üyeleri, siyasal parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, akademik ve yönetsel personeli, matbuat mensupları ve öğrenciler katıldı. Konuşmasına dinleyicileri selamlayarak başlayan Kuzgun, Birinci Acun Savaşı döneminde Türk kuvvetlerinin Halep’ten çekilmelerinden sonra, Kilis’in köylerine baskınlar verilmeye başlandığını, Kilis’i bu saldırılardan yüklenmek ve emniyetini bulmak üzere, Kilis Kaymakamı İbrahim Satma başkanlığında 40 kişiden oluşan tıpkı milis kuvveti oluşturulduğunu anlatım etti. Karakarga, Bunların dışında mahallelerin güvenlik ve asayişini uydurmak üzere kurulan mahalle milis teşkilatı ve atlı milislerin bulunduğunu belirtti. Doç. Dr. Meral Karakarga konuşmasının devamında bölgedeki durumların haberini olan 7. Kalabalık komutanı M. Kemal Paşa’nın haberi alır almaz İngiliz tehdidine cebin gerekli tedbirleri kabul etmek için Kilis’e gitmeye değişmeyen verdiğini belirtti. Karakarga, M. Eksiksizlik Paşa’nın Kilis’e cebe ve cephane yardımında bulunulacağına dayalı kortej verdiğini ve Kilis halkının almış olduğu tedbirlerden bile kıvançlı olduğunu belirterek tahminî şeş saat kaldığı Kilis’ten ayrıldığını rapor etti.

Konuşma, Vali Recep Soytürk’ün ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun’un hatip Doç. Dr. Meral Karakarga’a teşekkürname belgesi vermesiyle sona erdi. – KİLİS

Share: