Çıldır-Lüle Taşı Gümrük Kapısı’nda rekor angarya ticareti artışı

Ukrayna’daki cenk yüzünden güzergah değiştiren tırların sakil kendisine kullandığı Gürcistan sınırındaki Çıldır-Lüle Taşı Gümrük Kapısı, geçmiş yarıdaki abra ticareti hareketliliğiyle 2021’in tamamındaki tır trafiğini solladı.

Özellikle Ilımlı Asya koyulmak amacıyla, farklı ülkelerle ithalat ve ihracatta cesim köprü görevi gören çizik kapısı, serencam yıllarda alelhusus çağdaş binalarda hizmetlerin gelişmemiş sürede verilmesi, angajman yollarının henüz gücük ve güvenli olması zımnında arsıulusal transport yapan firmalarca tercih ediliyor.

2020’bile 36 bin, 2021’dahi 48 bin 103 tırın geçiş yaptığı gümrük kapısında bu nüsha, geçmiş 6 ayda 59 bin 78 yerine gerçekleşti.

Çıldır-Eskişehir Taşı’ın önemi henüz birlikte artacak

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Aheste Demirci, Türkiye’nin Mutedil Asya’ya açılan 3 gümrük kapısından Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı ile Türkgözü Gümrük Kapısı’nın Ardahan’de bulunduğunu vurguladı. Çıldır-Aktaş’ın 2016da modernize edildiğini belirten Demirci, “Asrileşme çalışmasından sonradan tır yoğunluğunun balaban tıpkı bölümü, Denizköpüğü Gümrük Kapısı’na yöneldi. Hem konjonktür hem birlikte ticari sebeplerden bu kapının önemi henüz de artmakta ve çıktı da artmaya devam edecektir” dedi.

Itidalli Asya’ya açılan 3 kapıdan 2’si Ardahan’üstelik 

Demirci, Rusya-Ukrayna savaşı yüzünden Çıldır-Eskişehir Taşı Gümrük Kapısı’nda deniz yaşandığını söyleyerek, “Burada hem çabuk hizmet hem de daha abat aynı ulaşım sağlanıyor. Orta Asya’ya açılan 3 kapıdan 2’sinin Ardahan’üstelik olmasından kıran kentin toprak üzere önemli öneme eş olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Share: