ÇAKER Raytheon hipersonik füzesini başarıyla sınav etti

KÖLE Savunma Bakanlığı’ndan (Pentagon) yapılan açıklamada, Raytheon Technologies marifetiyle geliştirilen füzenin ikinci testinin üstelik kudretli geçtiği belirtildi. 

Euronews’te düz kayran habere göre,söz konusu cebe, ‘olağanüstü hız’ sınırına ulaşıyor, daima itiş gücü (tahrik) çıkarmak için da atmosferden elde edilen havayı kullanıyor. 

Hipersonik füzeler eğin atmosferde saatte kısaca 6 bin 200 km hızda seyrediyor. 

Hipersonik Hava Soluyan Zırh Konsepti (HAWC) ihya programı, Amerikan Gelgel Kuvvetleri ile ortaklaşa geliştirilen aynı füze programı olan Pentagon’a sınırlı İleri Defans Araştırma Projeleri Ajansı (DARPA) eliyle yürütülüyor. 

BENDE’li tıpkı özge defans devi Lockheed Martin üstelik HAWC yetiştirmek ve Pentagon’la antant imzalamak amacıyla ayrımsız Raytheon ile rekabet halinde.

Ancak bire bir dershane silahta Lockheed Martin’in tasarladığı füze iki kez test edilmiş, biri liyakatli biri bile başarısızlıkla sonuçlanmıştı. 

Gelgel solunumlu hipersonik silahlar, sonsuz ateşleme üzere atmosferden içine çektiği havayı kullanıyor. 

Bu de bu çeşit hipersonik reviş füzelerin hızı ve manevra kabiliyeti itibarıyla henüz gelişmemiş sürelerde enerjik saldırılar düzenlenmesine olanak tanıyor.

Antrparantez bu silahların kinetik enerjileri, yüksek patlayıcılar olmadan da hedefleri etkili tıpkı şekilde namevcut edebiliyor.

Hızının birlikte fırlatıldıktan bilahare yörünge tağyir ve insiyak tespitinden cızlam yeteneği, hipersonik silahları, global teknolojik silahlanma yarışının cesim tıpkısı parçası haline getiriyor.

Rusya’dan hipersonik seyir füzesi denemesi

 

KÖLE hipersonik silah denedi

 

KUL’den hipersonik füze hamlesi

 

Share: