Başlıca vidaları Avrupa’ya satılıyor: Tanesi 1000 dolar

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tababet Fakültesi Bellek ve Sinir Cerrahisi Ana Malumat Dalı akademisyen Prof. Dr. Cüneyt Saf eliyle başlıca rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılmak için 2014 yılında geliştirilen ve yurt içindeki ameliyatlarda ilk kez 2015 yılında kullanılmaya başlanan, uslu asal vidaları, bilgelik ve sanayinin tıpkısı araya gelmesiyle daha bile geliştirilerek bugün çok sayıda ülkeye ihraç ediliyor.

Üniversite- endüstri gelişim birliğiyle başlayan, uygulayım bilimi ihya bölgelerinde geliştirilen ve klinik çalışmaları tamamlanarak patenti alınan esnek rod ve elastiki vidaların seri üretimini gerçekleştiren Manisa Tevhit Uran Bölgesi’ndeki tıbbi cihaz üretimi gerçekleştiren firmanın Umumi Koordinatörü Araba Yüksek Mühendisi Burak Tülü, ihracat payının her an arttığını söyledi.

Eksiksiz projelerini hastaların konforu konusunda gerçekleştirdiklerini dile getiren Tülü, Madensel implant ve polimerik implant üretimini gerçekleştiriyoruz. Mevcut fiziki madun yapısı yerine Türkiye’deki sunu büyük medikalle ilgili cerrahi implant üretim tesislerinden biriyiz. Üniversite- uran işbirliği çatısı altında projeler gerçekleştirmekteyiz. Şu zaman Avrupa’dahi pop olan ürünlerimizden biri Manisa Fehamet Bayar Üniversitesi’yle beraber yürüttüğümüz bir proje. Etkili sistemlerde züğürt konforundan kısıtlamanın yer az olduğu projeler gerçekleştiriyoruz.

Bire Bir zamanda üniversiteden operatör akademisyen hocalarımızla beraber bu ürünleri iyileştirmeye ve temas güzeşte dönem üstüne tıpkı şeyler koyarak pazara sunmayı amaçlıyoruz. Daha ilkin bu faal sistemler dar dışından ithal ediliyordu amma buradaki tehlikeli çalışmalar sonucunda bunu Türkiye’de gerçekleştirdik. Türkiye’de pir aksata elde ettik. Bunlar esnemeyen vidalar. Bu parasız konforunu anlaşılan bir oranda kısıtlar ama bunları esnek hale dönüştürdüğümüzde bu hastanın konforundan çalmıyor diye niteleyerek konuştu.

Henüz sonraları tığ bunu belli yıllarda gerçekleştirdik. 2012 yılında başlayan mücahede ev zarfında ameliyatlarda kullanılmaya 2015 yılında başladı. 2017 yılından bu yana üstelik hareketli namına kullanılıyor ve ihracatını gerçekleştiriyoruz. Türkiye’de kullanımı 7 bin hadise civarındaydı. Şu andaki alışveriş payına baktığımızda 2 bin adetini kişi ürünlerimizle karşılıyoruz. Bu miktar her an artmaya başladı. Umarım pazarın tamamını bizim öz ürünlerimizle kâin sistemimizle gerçekleştirmeye çalışıyoruz dedi.

Dalı akademisyen Prof. Dr. Cüneyt Saf, gelişigüzel hastaya özel asliye vidası ürettiklerini belirtti. Akman, şöyle bitmeme etti: Bir Zamanlar omurgayı vermek için kullandığımız transpediküler vida sistemlerinde mukavim çok eksiklik ve bir nice cerrahiyi zorlaştıran, sökel konforunu negatif etkileye, istenmeyen komplikasyonları artıran değişik dizayn özellikleri vardı. ‘Bunları henüz bol yapabilir miyiz?’ diye niteleyerek ana kendisine başladık. Henüz bilahare bunları çözelim diyerek elastik rodu geliştirdik. Bu ihya süreci oldukça detaylı sürdü. Vücudumuzda 33 köşe yazısı var. beherglas segment için ayrımlı akım açıları var. Bu farklı akım açılarını biricik tek sağlayabiliyoruz.

Bir hastanın boynundaki akıntı açıları başka lomberindeki hareket açıları apayrı. Bunu sağlayabiliyoruz. Yani hastaya hususi implant üretimi oluyor. Henüz sonradan, ‘Bir sistemi servikal bölge yani boyunda yaptığımız vida uygulamalarında kullanabilir miyiz’ diye niteleyerek düşündük. Eş esnek rodu sorumluluk üzere yaptık. Bu dünya da ilktir. Bu ürünlerin hepsi ilktir hepsi patentli üründür ve bunları da hastalarda kullanmaya başladık. Sayrı serilerimizi toplamaya devam ediyoruz. Sunma ayrıntılı takibimiz 6 yıl civarında ve şu anne büyüklüğünde benzeri bozulma, inkisar veya yerinden ayazlık kadar tıpkısı komplikasyonla karşılaşmadık. Daha sonraları bu mahsulat üretilip satılmaya başlandı.

Prof. Dr. Bozulmamış, henüz geçmiş tanesi 600 dolardan ithal edilen çokbilmiş esasi vidalarının üretimi ile Türkiye’de 370 liraya kullanılmaya başlandığını, 1000 dolara da ihraç ettiklerini ifade etti. Saf, Gururla hikâyelemek ister. Ağız Ağıza yerel ve millidir. Bunların bütünü imdi Türkiye’de yapılabiliyor. Vaktiyle biz bunların çokça birkaç ümranlı kayran rodlara tanesine 600 dolar verip haricen alıyorduk. Demin onları ihraç kadir kuzuluk geldik. Teknoloji ihya bölgelerinin iri faydaları oldu.

Uygulayım Bilimi geliştirme bölgeleri sanayiciyle, malumat adamlarını ayrımsız araya getirmeyi sağladı ve ilerlemede cesim payı oldu. 15 sene geçmiş bunlar Türkiye’de üretilemezken akıntı etmeyen vadi vida sistemleri transpediküler vidalarını sıkı dışından 18 bin liraya ithal ediyorduk. Deminden artık tıpkı bütün Türkiye’de üretildiği için maliyeti tahminî 2 bin 500 liradır. Daha üstelik ilerlemiş formlarını ev dışına tığ ihraç haysiyet duruma geldik diye niteleyerek konuştu.

Share: