SARS-CoV-2 virüsünü ‘avlamak’ için derman geliştirildi

Bilgelik insanları, ağızotu kullanarak balık yakalamaya mail bir düzenek ile Kovid-19 hastalığına hastalık olan SARS-CoV-2 virüsünü tutmak için, yem görevi görecek tıpkı deva üretmeyi düşündüler ve bu stratejinin, insanlaştırılmış efsanevi modelleri üzerinde dokunaklı Kovid-19 enfeksiyona kapalı ölüm ve akciğer hasarının önlenmesinde berenarı deli dolu olduğunu kanıtladılar.

SARS-CoV-2’nin spike proteini, adam hücrelerinde kâin katıksız protein reseptörlerine (ACE2) bağlanarak eş hücrelerine bulaşıyor. ESIR’nin Illinois Üniversitesi’ndeki bir grup eliyle geliştirilen kullanılmamış reçete, spike proteinine yepyeni tıpkı erdemli bağlanma kapasitesine eş olacak şekilde tasarlanmış, âdem hücrelerindekine analog benzeri proteinden oluşuyor ve kayırıcı hücrelerine bağlanmadan önce virüslere bağlanıyor.

Kötü semptomların görüldüğü Kovid-19 hastalığı ile ilgilendiren kendisine hayvan bilimi üzerinde yapılan çalışmalarda araştırmacılar, eş ACE2 proteinini taşımaları amacıyla tasarlanan fare modellerini kullandılar. İlaç, enfekte olan farelere huy yolundan verildi.

Araştırmacıların, New England Journal of Medicine dergisinde mazi yayınlanan çalışmalarına bakarak, ilacın verildiği farelerin ölüm oranında şanlı aynı azalma görüldü. Ayrıca hastalığın fark edici özelliği olan ve ölüm nedenlerinin başında vadi kayran kötü iveğen solunum sendromunun oluştuğuna yönelik yetişkin bire bir argüman bulunamazken, iyilik belirtisi kendisine farelerin iştahları düzeldi ve kilogram aldı.

Fareler, saldırgan Gama varyantına maruz bırakılsa bile ilacın hayır olduğu görüldü, bu da ilacın eskimemiş ortaya sâdır Kovid-19 varyantlarına karşı uygulanabilirliğini gösteriyor.

Çalışmanın yayınlanması ile eş anlı adına Illinois Üniversitesi genel ağ sitesinde yayınlanan bir raporda, Farmakoloji ve Rejeneratif Tababet Bölümü Profesörü ve çalışmanın baş araştırmacısı Asrar Iye, “Otama grubunda akciğerlerde elan düşük hazır para birikmesi ve ahiret yolculuğu oranları görülmesi, ACE2 yeminin keskin semptomlar dallı güllü Kovid-19 hastalarına yardım etme imkanlarını gösteriyor” dedi.

Akciğerlerde kilolu oranda nakit birikmesi, hastaların dem almasını zorlaştıran ve teneffüs cihazına gerekseme duymalarına illet olan Kovid-19 komplikasyonlarından birini yapılanma ediyor.

Araştırmacılar yaptıkları munzam çalışmalarda, bahis konusu ant virüsün şırakkadak çok varyantına hangi büyüklüğünde bereketli bağlanıp, aylak ağıl getirdiğini test etti. Bu icraat esnasında kâin olan Alfa, Beta, Gama, Gelta ve Epsilon varyantlarını içeren testlerde ilacın cemi varyantların spike proteinlerine bağlanabildiğini tespit ettiler. Ayrıca ilacın virüsün özgün türü ile varyantlarına, kıymet şekilde bağlanabildiğini gözlemlediler.

Farmakoloji ve Rejeneratif Tababet Bölümü’nden tıpkısı müderris ve çalışmanın eş yazarı olan Jalees Rehman, “Omikron’un ortaya çıkışı göze alındığında, ACE2 ile atılmış yemin birçok varyanta bağlanıp tembel ağıl getirmesi haddinden fazla bereketli. Bu, virüsün eskimemiş veya gelecekte çıkabilecek varyantlarına karşı bile, ilacın tıpkısı tedavi kendisine potansiyelini arttırır” dedi.

Rehman “İlaçla ilişik etkileyici şeylerden biri, ilacın gayrı ilaçlarla, özellikle de hücrelere girmiş virüsün çoğalmasını engelleyen veya Kovid-19 komplikasyonlarının kötüleşmesine el açan ötede bağışıklık tepkisini önleyen ilaçlarla birlikte kullanılabilmesidir” açıklamasında bulundu.

Araştırmacılar tıpkı zamanda, soluma aracılığıyla yem adına verilen proteinin aracısız farelerin akciğerlerine gidebildiğini tayin ettiler, bu birlikte ilacın enjeksiyon veya inhalasyon aracılığıyla kullanılabileceği anlamına geliyor. Yıpranmamış ilaçlar üretmeye müteveccih bu zümre girişimlerin değeri, virüsün bakir varyantların ortaya çıkmasıyla birlikte salgından, endemik ayrımsız virüse akıllıca tahavvül aşamasına ilerlemesi ile artıyor.

Aşılar, enfeksiyonu, ayrıntılı mütemadi semptomları ve Kovid-19’a kapalı birey kaybını önlemek üzere en ferah almaşık olmaya bitmeme etse de, riziko altındaki hastalar amacıyla faal ilaçlar geliştirmeye müteveccih evgin ayrımsız ihtiyaç bulunuyor.

Rehman “Virüse yakalanma riski olan alıngan şahıslar, aşılanmamış veya bağışıklığın baskılanması sıkıntısı kıvrak kişilerdir. Bağışıklığı baskılanan kişilerin, muafiyet sistemleri aşılar ve melfuf dozlar aldıktan sonra da koruma sağlamaz. Bunun yanı sıra, Omikron kabil yeni varyantlar bağışıklık sisteminden kısmen kaçıyorlar ve çor riski altında olanlar için süper enfeksiyona sebep olabiliyorlar. Otama sağlayıcı tarafların, hastaların ferdî adına çor evresine ve semptomlarının şiddetine sınırlanmış yerine, arz akıllıca ilacı veya çare kombinasyonunu seçebilmelerini keşfetmek için aynı sekans otama geliştirmemiz gerekiyor” dedi.

DSÖ, Kovid-19 tedavisi amacıyla umar önerdi

 

Gürcistan pazarı Türkiye’den getirilecek ilaçlara açıldı

 

Share: