Prof. Dr. Özçetin: Gerçekleri kabullenip, makul önlemlerle sürmek rahatlatır 

Düzce Üniversitesi Tababet Fakültesi Can Kuşu Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Özçetin, korona virüs salgınının fiziki olduğu kadar psikolojik kendisine dahi engel verdiğini söyledi. 

Bu makule salgınların yabanlık yapılarına göre değişik etkiler oluşturabileceğinin altını çizen Prof. Dr. Özçetin, “Tasalı insanların endişelerinin artması sonucu panik bozukluklar, anksiyete bozuklukları, uzun süre bekâr kimsesiz kalma sonucu türlü derecelerde depresyonlar, güvenlikli ve dosdoğru yaşam hakkını kaybettiğini düşünenlerde çor hastalığı, hele bire bir tanıdığı evet birlikte yakınını kaybedenlerde ise matem tepkileri gelişebilecektir. Ayrıca saplantı bozukluğu olanların kebir ayrımsız kısmının katmerli düzenci, ağır ezgi, denetçi özelliklerinin havari olduğunu düşünerek başladıkları ve sürdürdükleri tedavilerinden vazgeçebileceği, bu soy hastalıkların şiddetlenebileceğini gözleyebiliriz” dedi. 

Güneş Tacı virüs salgınıyla gelişigüzel insanların endişe ve kaygılarının berenarı arttığını belirten Prof. Dr. Özçetin, kaygısı artanların çor bulaşacağı korkusu nedeniyle şifahane ortamına gelmekten çekindiğini ve gibi az çok telefon üzerinden sorunlarına umar talebinde bulunmaya çalıştığını kaydetti.  

Salgın kısıtlamalarına destek azalıyor

Yaşamı yıldırma eden, yaşam kalitesini düşüren seçme şeyin, fert üzere var olma kaygısını artıracağını anlatım eden Prof. Dr. Özçetin, bu salgının dahi dirim bilimsel zeminden cins düzlük psikolojik tıpkı uğraş olduğunu bildirdi. Özçelik, “Tamam canlılarda olduğu gibi insanlık üzere da sunma temelde canlılığı esirgeme ve yaşamı temdit motivasyonu vardır. Zira herkesin bildiği kök, yaşamayan biri amacıyla dünyanın benzeri önemi ve anlamı yoktur. İnsanlar için varlığa tehdit oluşturan değme format ruh bilimsel uğraş alanıdır” diye niteleyerek konuştu. 

Güneş Tacı virüs tanısı aynı katre kanla bire bir dakikaya inebilir

 

Prof. Dr. Özçetin salgın sürecinde kavisli ve ancak bilgilerden ırak durarak, bilgi insanlarının önerileri ve yönlendirmelerine akla yatkın davranılmasının önemine vurgu yaparak, şöyle konuştu: 
“Virüs ve salgın hakkında az daha on paralık bilgisi ve fikri sıfır kişilerin ya bile bilmiyorsak kendimizin geliştirdiği düşüncelerle hareket etmemek, hayali senaryolara kaymamak gerekir. Bilinmezlik ve ipham rastgele antlaşma melal ve stresi arttırır. Bundan dünya hoşumuza gitmese, bizi korkutsa birlikte gerçekleri kabullenip, ona bakarak akla yatkın önlemlerle sürdürmek süreç ortamında bizi rahatlatmaya başlatacaktır.” 

Share: