Kovid-19’a yakalanan hamile kadınların ürettiği antikor bebeğe geçiyor mu?

Science Daily sitesinin aktardığı habere bakarak New York’ta Kovid-19 hastalarının bati yerine görüldüğü hastanelerin birinde mevlit yapan 88 kadına ait çağ örnekleri incelendi.

Araştırmada doğan bebeklerin yüzdelik 78’inin kuşak kordonundan alınan kan örneklerinde antikor belirleme edildi.

Çalışmaya katılan kadınlarda elan evvel Kovid-19 ile enfekte olduklarını gösteren antikorlara rastlandığı ve bunların yüzdelik 58’inin asemptomatik olduğu bildirildi.

Antikor anneden eş aracılığıyla geçti
Uzmanlar, Kovid-19 testi sonucunda bebeklerde aktif virüsün bulunmadığına, antikorun anneden plasenta vasıtasıyla nakil edildiğine belen etti.

Çalışmada, Kovid-19 ile semptomatik enfeksiyonu olan annelerin, asemptomatik olanlara göre henüz faziletkâr antikor seviyelerine ehil olduğu kaydedildi.

Araştırmanın ayrıntıları, “Amerikan Kadın Hastalıkları ve Veladet (American Journal of Obstetrics and Gynecology) dergisinde yayımlandı.

Iki Canlı kadınlar koronavirüs aşısı yaptırabilir mi?
Kovid-19 aşısının vâsi kullanılmaya başlanmasıyla sorulan soruların başında ‘hamile kadınların telkih yaptırıp yaptıramayacağı’ geliyor.

Gebelik, kronik çor ve alerji kabil özel durumları olanların gelişigüzel umar kullanımından önce yapması gerektiği üzere Kovid-19 aşısı amacıyla de doktoruna danışması gerekiyor. Zira aynı çare veya telkih üzere yapılan klinik testler, çoğu devir hamileleri kapsamıyor. Bu durum koronavirüs araştırmaları üzere de meri olduğundan, Kovid-19 aşılarının yüklü bir kadına veya ana rahmindeki bebeğine etkileri daha bilinmiyor.

Güneş Tacı virüse ‘hava durumu’ üzere izleme

 

Share: