Korona virüs sonrası muntazır od

Prof. Dr. Arlıer ayrıca, ”Bahsettiğimiz hatır sisi denilen levha evet üstelik istikrarsızlık, mir ağrısı, işaret ve ahraz ahiz kaybı kabil belirtiler ahit içerisinde sinirin kendini yenilemesi ve düzelmesine bağlı 6 aylık bire bir sürede genellikle kayboluyor.” dedi.

Akciğerleri etkilemesiyle aşina korona virüsün, hastalarının 3’te 1’inde gösterişli şekilde bellek ve sinir sistemi problemleri yarattığını bildiren Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Zülfikar Arlıer, sabık zamanda elde edilen verilerle bu hastalığın imdi arz bir iki akciğer büyüklüğünde beyini birlikte etkilediğinin görüldüğünü vurguladı.

Prof. Dr. Arlıer, saksı ağrısı, beyinde yangı, kanı zarlarında iltihap, sinir sisteminde karine- ahraz duyusunun kaybı, felçlerin tetiklenmesi, dara kaybı, görme kaybı, omurilik etkilenmesine merbut felçler ve bambaşka bir nice nörolojik problemlerin birlikte güneş tacı virüsün kaynağı olduğuna işaret etti.

ALZHEİMERİ TETİKLİYOR

Karın hücreleri ve sinir sistemi ile bağlantılı olan Alzheimer hastalığının dahi güneş tacı virüsle alay malay şiddetlendiğine dikkati çeken Prof. Dr. Zülfikar Arlıer, “Alzheimeri tetikleyebiliyor. Alzheimer üstelik bilindiği kabilinden bellek hücreleri ve asap sistemi ile ilgilendiren aynı çor. Mıhlı insanlarda unutkanlığı tetiklediği üzere Alzheimeri şiddetlendirme, çor şiddetine sadık namına ilaçları kullanmama evet bile nefes tablosunun bozulması, yiyecek- içmenin bozulması, beyine revan oksijenin bozulmasına kapalı da âraz çokça şiddetleniyor. Bu şekilde güneş tacı virüsün Alzheimeri da tetiklediği ve şiddetlendirdiği net kendisine gösterilmiş” dedi.

YENİ BELIRGI BEYİN SİSİ

Korona virüs geçiren hastalarda çokça uzun süre unutkanlık, dikkat toplaşımı ve dara kaybı kabil şikayetler oluşturan bellek sisinin son dönemde kalın görüldüğünü dile getiren Prof. Dr. Arlıer, “Beyin sisine dayalı şu zaman elimizde tam fen yok ama şikayetleri 6 kamer büyüklüğünde devam eden hastalar var. Muvazenesizlik, dikkat toplaşımı kaybı, unutkanlık, dağarcık problemleri, sözcük bulma güçlüğü, okuduğunu takip etmek, günce kelimeleri bulup konuşmakla ilgili teessürat ve stres tetiklenmesine ilişkin ayrımsız bando psikolojik ahval, depresyonla ilişkili tablolar oluşturabiliyor. Korona virüse mecbur vahim derecede anksiyete dediğimiz üzüntü, keder, can havli, hastalıktan sonraları beslenme, iştahsızlık, kilogram kaybı ve ardı sıra de depresyon süreçlerinin dahi tetiklendiği biliniyor” diye niteleyerek konuştu.

BAZI ETKİLER 6 AYDA KAYBOLUYOR

Beyinde bu hastalığın temelli hasar bırakmasıyla ilgilendiren da istimara işleyen Prof. Dr. Arlıer, şöyle konuştu:

“Tetiklediği özdek eğer felçse, bittabi bati aynı otama gerekir. Omurilik evet bile kanı iltihabına etmen olmuşsa tedricen mihman ayrımsız hasar oluşturabilir. Amma bahsettiğimiz karın sisi denilen tablo evet üstelik dengesizlik, başlangıç ağrısı, gösterge ve ahraz ahiz kaybı kabil âraz ant içerisinde sinirin kendini yenilemesi ve düzelmesine sadık 6 mahiye aynı sürede genellikle kayboluyor. Antiviral dediğimiz virüsün çoğalmasını yapan ilaçların beyinde iltihaplı süreçlerin ilerlemesini, asap hücrelerinin tahribatını önlediği akseptans ediliyor. Virüsün bünyeyi zir etmesinden önce cisim direnci gelişerek virüs zir edilebiliyor. Nedeniyle o tedavilerin kullanılmasının zaman net yerine faydası gösterilmiş durumda. Pıhtılaşmayı tetiklediği için aspirin kabilinden ilaçların alınmasını de muhakkak öneriyoruz.”

Korona virüs yüzünden gezemedik

 

Güneş Tacı virüsü atlatanların sayısı 75 milyonu geçti

 

Türk bilim insanları güneş tacı virüsün yıpranmamış tıpkısı hasarını keşfetti

 

Share: