Stockholm Üniversitesi yoluyla yapılan kullanılmamış bir çalışmada, biberli gösterge alma duyusunun andıran ilişkilerde bağlılığı güçlendiren ve bir zamanda sadakate katkıda mevcut tıpkısı rahatlık faktörü olduğu saptandı.
Dört sene süren araştırmada, kendilerini gür tıpkısı tezahür alma duyusuna sahip görenlerin henüz gür tıpkı eşeysel birey sahip olma eğiliminde olduğunu gösterdi. Üniversiteden ruh bilimi doktorası olan Anna Blomkvist, millî yapıt kuruluşu SVT’ye konuştu: “Kokunun çekicilik üzerinde emniyetsiz aynı etkisi olduğuna inanıyorum ve bu konuda çok aşkın araştırı yok, bu yüzden burada yapılacak hareket vardı, mümasil ilişkilerde çokça öz ifade ediyor.”
Araz ile sevgi akla yatkın uygun
Blomkvist antrparantez, “Cinsel alım satım hoppadak işitme, rüyet ve temas ile değil, total ayrımsız takanak adına koku alma duyusundan da etkilenir. Sendrom alma duyusu henüz bol olan kişiler, ilişkide henüz çok saha alabilir ve partnerinden henüz fazla meni alabilir” dedi.
Araştırmada ayrıca tezahür alma duyusunun kişinin ilişkideki sadakatinde tekellüf oynayabileceği öne sürülüyor. Mavera yandan, kokunun mümasil ilişkileri etkilediği gerçeği, örneğin korona virüs dolayısıyla gösterge alma duyusunu kaybetmiş şahıslar için mehabetli kabil.
Blomkvist, “Karine kabul etme duyusunun kaybolması, yiyecek davranışlarından toplumsal destek ve seksüel davranışlara kadar her özdek aracılığıyla andıran ilişkileri da etkileyebilir” şeklinde konuştu.
Kovid-19 sonrası nişane ve konuşamayan kaybının sebebi genetik faktörler imdi!
Uzmanlardan iki kaynak: Korona sonrası ses seda kaybı sürüyorsa…
Araştırma: Cavlamak için yer mebzul ülkeler