İstanbul Uluslararası Sigortacılık Konferansı başlıyor

Toplumsal Asayiş Kurumu ( SGK), gelgel hekimlikleri, şehremaneti, huzurevi ve medikososyal polikliniklerinde “Elektronik İmzalı” e-deva uygulamasına geçileceğini duyurdu. Açıklamaya göre, bu esenlik bakım sunucularında e-reçete enfrastrüktür çalışmaları 01.10.2018 tarihine kadar tamam olacak.

YAPMACIKLI REÇETELER ENGELLENDİ

2013 yılından bu yana beğenilen elektronik imzalı e-merhem sistemiyle, düzme derman suistimali engellendi, betik israfının önüne geçildi. Ayrıca, ilaç yitirme sorunu ortadan kalktığı amacıyla taşıt ve izleme işlemleri kolaylaştı. Reçetelerin e-imza ile elektronik ortamda yazılması doktorların ve eczacıların iş yükünü azalttı. 

E-REÇETE ARZ ÇOK BOLU’DA, SUNMA AZMARDİN’DE KULLANILIYOR

Esenlik Bakanlığı Amme Hastaneleri Umumi Müdürlüğü aracılığıyla açıklayan Haziran 2018 dönemine ilişkin verilere göre, iller bazında yüzde 97,5 oranı ile Bolu arz çok e-çıkar yol yazılan toprak sıralamasında ilk tam. Mardin ise yüzdelik 66,17’lik oranıyla yeryüzü az e-ilaç makbul devlet.

SAĞLIK BAKANLIĞI’NIN E-UMAR HEDEFİ YÜZDELIK 95

E-reçete sistemi, SGK vasıtasıyla cali çıkar yol, abes etüt ve sondaj kadar suistimallerin önüne geçilebilmesi hedefleriyle 1 Orak Ayı 2012 tarihinde hayata geçirilip, 1 Karı 2013 tarihi itibariyle de zorunlu ayla getirildi. Afiyet Bakanlığı, e-reçete oranını kamu hastanelerinde yüzdelik 95’in üzerine çıkarmayı hedefliyor.

REÇETELERİN DİJİTALLEŞMESİ MUTLULUK EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYOR

E-reçeteye geçişin çetin oranlarda maliyet tasarrufu sağladığını vurgulayan E-ATILGANLIK Genel Müdürü Duygusal Orhun, konuyla ilgilendiren yerine şunları söyledi: “E-imza değme sektörde olduğu gibi, sağlık sektöründe bile kağıt, kırtasiye ve ahit tasarrufu sağlıyor. İşlemleri hızlandıran e-imza sebebiyle büyüklük ekonomisine bile katkı sağlanıyor. E-imza hizmetimizle, esenlik sektöründeki işlemlerin hızlandırılmasına yardım sunuyoruz.”

Share: