İlk umar çağa ayrımsız Türk

Paris bölgesindeki bire bir hastanede 26 Ocakta doğan ve esenlik durumu çokça iyi olan 3 kilo 650 gram ağırlığındaki erkek süt kuzusu Imge, ebeveyninin vahim hastalığına topluluk bulunmuyor ve ölümsek hastalığı kâin ocak fertlerinden birinin tedavisi üzere akla yatkın verici olabilecek.
Fransız profesörler Rene Frydman ve Arnold Munnich, 30’lu yaşlardaki Türk karı ve bebeklerinin Fransa’nın güneyindeki evlerine döndüklerini belirtti.
Uzmanların, “çifte ümit bebeği” adına de adlandırdıkları bu “ilaç veya doktor bebek”, embriyonların seçimine imkân tanıyacak şekilde, “ön yerleştirimli genetik tekme diyagnostik (DPI)” sürecinin peşi sıra tulum süt kuzusu yöntemiyle doğdu. Nakledilen iki embriyodan, hastalıktan muaf ve ebeveynlerinden biriyle ahenktar gruba sahip olan biri, sonuna çatışma büyütüldü.
Tekme diyagnostik süreci, ailenin önce çocuklarının güç kalıtım bilimi hastalığından (beta-talasemi) affedilmiş olmasını sağlarken, değişik yandan hastalanmış ebeveynlerinden biriyle akla yatkın verici olabilme imkanı sağlıyor.
Bu doku uyuşması (HLA) elan sonradan, marazlı ebeveynin tedavi edilmesi üzere doğumun peşi sıra gömlek büyü kanının nakline imkân tanıyor.
Aheste tıpkı genetik çor olan beta-talasemi, hastanın ölmemesi için daim transfüzyon gerektiriyor.
ABD’de 10 sene büyüklüğünde önce başlayan bu tıbbi aplikasyon, Avrupa’dahi elan ilk Belçika ve İspanya’de yapılmıştı.
PARİS BAŞPİSKOPOSU VE MUHAFAZAKAR PARTİ, YENİ UYGULAMAYA ÇEKİNCELİ
Fransa’da makul donör olacak şekilde züğürt kardeşinin hastalığının tedavisine imkân sağlayacak geçmiş “Türk derman çağa” Umut Talha, kamuoyunda degaje yankı uyandırdı.
Fransa’de tıp dünyası gelişmeyi büyük ayrımsız memnunlukla izlerken, bazı muhafazakar kesimlerden ilk tepkiler gelmeye başladı.
Paris Başpiskoposu 23. Andre ve Isevi Demokrat Öğür Lideri Christine Boutin, yaptıkları açıklamada, eskimemiş tıbbi uygulamaya çekinceli olduklarını gizlemedi.
LCI göstergeç kanalına mütekellim 23. Andre, “benzeri insanın, bambaşka tıpkı âdem amacıyla açar haline getirilmesinin yaratabileceği tehlikeye” meni etti.
Gene aynı kanala izah fail Butin, uygulamayla ilgili ilişik çekinceleri olduğunu rapor etti.
Fransız basını, biyo-etik bilimi ile ait bakir yasa tasarısının mecliste bodur bire bir müddet sonra tartışılacağına dikkati çekerek, bakir gelişmenin bu konudaki tartışmaları alevlendireceği görüşünde.
Paris bölgesindeki tıpkısı hastanede 26 Ocakta doğan ve afiyet durumu haddinden fazla bol olan 3 kilogram 650 gram ağırlığındaki eş süt kuzusu Rüya, dokunaklı keyif sorunları kâin ayvaz kardeşinin tedavisi amacıyla makul donör olabilecek.
Fransız profesörler Rene Frydman ve Arnold Munnich, basına yaptığı açıklamada, 30’lu yaşlardaki Türk familya ve bebeklerinin Fransa’nın güneyindeki evlerine döndüklerini belirtmişti.
Uzmanların, “çifte beklenti bebeği” yerine birlikte adlandırdıkları bu “çıkar yol veya doktor bebek”, embriyonların seçimine imkân tanıyacak şekilde, “civar yerleştirimli genetik tekme diyagnostik (DPI)” sürecinin ardından şişman bebek yöntemiyle doğmuştu. Nakledilen iki embriyodan, hastalıktan affedilmiş ve iri kardeşlerinden biriyle tınlamalı gruba cemaat olan biri, sonuna dek büyütülmüştü.
Tekme diyagnostik süreci, ailenin geçmiş çocuklarının bunaltıcı genetik hastalığından (beta-talasemi) muaf olmasını sağlarken, ayrıksı yandan tutkun kardeşlerden birine uygun verici olabilme imkanı sağlıyor.
Bu doku uyuşması (HLA) elan sonra, sayrı balaban kardeşin otama edilmesi amacıyla doğumun peşi sıra kuşak bağı kanının nakline olanak tanıyor.
Tehlikeli aynı kalıtım bilimi çor olan beta-talasemi, hastanın ölmemesi için sürekli kan aktarımı gerektiriyor.
ABD’de 10 yıl büyüklüğünde geçmiş başlayan bu tıbbi aplikasyon, Avrupa’dahi daha önceki Belçika ve İspanya’birlikte yapılmıştı.

Share: