İBB Teknoloji Atölyeleri evvel mezunlarını verdi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Boğaziçi Üniversitesi gelişim birliğiyle, 9-10 Ilk Teşrin 2021 tarihinde başlatılan “İBB Teknoloji Atölyeleri Projesi” önceki mezunlarını verdi.

Farklı yaş gruplarından bütün 870 öğrenci için planlı “Proje Sergisi ve Bitirme Töreni”, Yenikapı’daki Dr. Mimar Kırat Topbaş Eylem ve Hanek Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Törene katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuşması öncesinde, salonun sergi için planlı bölümünde yaratıcı öğrencilerle aynı araya geldi.

Gâh projelerle ait bando liderlerinden banak düzlük İmamoğlu, geliştirilen icatları özden izledi.

Elan bilahare intaç töreninin yapılacağı alana güzeşte İmamoğlu tören düzeni sıralarında çocuklarla alay malay oturdu.

“Kesinlikle pes etmeyin”

Tören; Bakırköy atölyesinden Emre Çiçek, Esenyurt atölyesinden Yusuf Taha Mücevher ile veliler Elif Akay ve Özcan Poyraz Akarsu’nun konuşmalarıyla başladı.

Öğrencilerden Çiçek’in, arkadaşlarına, “Asla pes etmemeleri” yönünde tavsiyede bulunması, salondan nazik alkış aldı.

“ Herhangi Bir yavru geleceğe dayalı umutlarımızı artırıyor”

Müzakere fora etmek amacıyla kürsüye sâdır İmamoğlu, şöyle konuştu:

*Burada dinamik çocuklarımız, gençlerimiz var. Ve onlardan yeryüzü yüksek umutla beslenen velileri var. Münasebet beslenen diyorum? Ben bile öyle; besleniyorum. Çünkü geleceğe umutla kaçmak, hepimizin belki bile sunu iri ihtiyacı. Bunu karşılayan aynı canevi var çocuklarımızda ve gençlerimizde.

*Ben, bunu her yerde yaşıyorum. Kimi Vakit ‘Geleceğe sebep bu kadar umutla bakıyorsun’ diye yargılayanlar dahi oluyor.

*Ya da ‘Nasıl bu büyüklüğünde umutlu olabiliyorsun’ diyerek sorgulayanlar oluyor. Amma herkese tavsiyem; çabucak özlük çocuklarına bakmasınlar, toplumun civarında gördüğü gelişigüzel çocuk gerçekte bizi geleceğe dair çokça henüz ümitli hale getiriyor. Onları haddinden fazla seviyorum.

Boğaziçi Üniversitesi’hangi şükranlarını sundu

*Atölyelerimizde, İstanbul’dahi işlek bala ve gençlere, teknoloji üretiminin temelini oluşturma yönünde eğitimler veriyoruz. Bu eğitimler bittabi çok topluluk aynı grubun evet üstelik heyetin kontrolünde olmalıydı. Bu konudaki el arkadaşlığından muhit Boğaziçi Üniversitesi’ne ve emeği güzeşte bilcümle eğitimcilere, hocalarımıza gönülden teşekkür ediyorum.

*Boğaziçi Üniversitesi’nin katkıları önümüzdeki sene da bitmeme edecek. Onları yanımızda istiyoruz, beraber yürüyeceğiz. Bunu daha birlikte imar etmek istiyoruz.

*Üretecekleri projeleri, millî ve arsıulusal yarışmalara süzülmek namına iki özel dershane çalışacak.

*Üniversitedeki akademisyenlerimizin destekleriyle beraber, bizim eğitimcilerin bile özel çabalarıyla bu sınıflarda mevcut öğrencilerimizi, millî ve arsıulusal yarışmalara yollayacağız. Ve orada bile balaban başarılar elde etmelerini istiyoruz.

“Dünyaya alnaç verecek projeler kabil”

“Atölyelerin mezunları, gelecekte uygulayım bilimi alanında çokça balaban başarılara imza atacaklar” diyen İmamoğlu, konuşmasını, “Dünyayı değiştirecek projeler olabilir bunlar. Hassaten ülkemize çok şişman haysiyet, haddinden fazla iri kazanımlar elde edecek projeleri hayata geçirecekler. Buna inancımız yekpare. Bu salonda, o inanç ve o enerji var. Bağımsız Milletvekili alanlar istiyorlar. Sevgi istiyorlar. Çekinmek istiyorlar. Çocuklarımızı lütfen tek kısıtlamayalım. Çocuklarımızın isteklerini dikkate alalım. Çünkü inanılmaz zekiler, haddinden fazla kararlılar ve birkaç ilk çocuğumuzun söylediği gibi, katiyen vazgeçmeme disipline ashap. O açıdan onlara haddinden fazla inanıyorum” sözleriyle tamamladı. Konuşmaların ardından ikmal törenine geçildi.

İmamoğlu, Boğaziçi Üniversitesi Elektronik Beyin ve Tedris Teknolojileri Eğitimi Kürsü Başkanı Doç. Dr. Günizi Kartal ile birlikte, simgesel adına seçkin proje grubundan 1 mektepli ve 1 eğitmene teşekkür plaketlerini verdi.

Onurluk töreninin ardından sahneyi dolduran eskimemiş çıkışlı öğrenciler, İmamoğlu ve beraberindeki gök bilimi ile alay malay şişko foto çektirdi.

3500 müracaat arasından 870 öğrenci seçildi

İBB Teknoloji Atölyeleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Boğaziçi Üniversitesi teşrikimesai ile gerçekleştirilen “İBB Teknoloji Atölyeleri”, faaliyetlerine 09-10 Ekim 2021 tarihinde başladı. İlkokul düzeyinden 4’üncü ve 5’inci sınıf öğrencilerinin, ortaokul düzeyinden 6’ıncı ve 7’inci derslik öğrencilerinin, ortaöğretim düzeyinden ise 9’uncu ve 10’uncu dershane öğrencilerinin katılabileceği İBB Teknoloji Atölyeleri amacıyla 3 bin 500 kişi, teklonojiatolyeleri.ibb.istanbul adresi üzerinden imtihan başvurusu yaptı.

Işlik çalışmalarına katılmaya adalet kazanan hep 870 öğrenci ile kısaca 8 kamer süren eğitimler, 19 Haziran 2022 tarihinde tamamlandı.

Atölyelerde; teknoloji tüketicisi değil, teknolojide yenilikçi icatlar yapan cemiyet olma uğrunda bireylerin yetişmesine katkıda düşmek ve böylelikle teknolojide dışa bağımlılığın azalmasını seçmek hedeflendi.

Atölye çalışmaları Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri marifetiyle planlanan içerikler, ayrıntılar ve etkinlikler kapsamında gerçekleştirildi.

Geciken 2 metro hattı üzere İBB’den baştan ihale

Türk yaratıcı ‘Yok olan plastik’ üretti

Marmara Üniversitesi Kampüsü Boğaziçi’ne tahsis edildi

 

Share: