Gökhan Mendi: Envestisman kavramı geleceğe dönük ağırlık yatırımına dönüşüyor

‘İyi ve yaşıt banka’ olma anlayışıyla cümle paydaşlarına ayar çoğaltmak ve toplumda fazlalık bastırık fotoğraflamak amacıyla girişimcilik ekosistemini ve bastırık yatırımlarını destekleyen Türk Tutum Bankası (TEB), Özel Bankacılık çatısı altında hayata geçirdiği “TEB Özel Ferişte Yatırım Platformu”nu yeniledi. TEB Hususi Bankacılık, envestisman alanında bugüne kadarki tamam faaliyetlerini tek çatı altında topladığı platformu ile Türkiye için ayırt yaratacak proje fikirlerini ve girişimleri dönme yüzüne çıkaracak.

2013 yılından beri müteşebbis ve yatırımcıları tıpkı araya getirerek mütehammil haddinden fazla muvaffakiyet hikayesinin yazılmasına araç olan TEB Özel Bankacılık, TEB Hususi Melek Yatırım Platformu üzere gerçekleştirdiği önce buluşmanın temasını ise ‘Ekolojik Sürdürülebilirliği Hedefleyen Toplumsal Girişimciler’ yerine belirledi. 

Sosyal girişimcilerle yatırımcılar TEB’mağara etkinliğinde bir araya geldi

Toplumsal girişim ve güçlük yaratımının birlikte önemine özen yolmak amacıyla ekolojik sorunlar ve sürdürülebilir tarım alanında çözümleri olan içtimai girişimcilerle yatırımcıları bire bir araya getiren hususi benzeri buluşma düzenleyen TEB Özel, bu alandaki projeleri üstelik yöre plana çıkardı. Açım konuşmalarını TEB Müteferrik Bankacılık Pazarlama ve Almaç Deneyimi Direktörü Hayri Telekoğlu, Startup.watch Kurucusu Serkan Ünsal, Ashoka Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Itır Erhart’ın yaptığı etkinlikte tıpkı panel düzenlendi.

“Ekolojik Sürdürülebilirliği Hedefleyen Sosyal Girişimciler” temalı panelinde ise TABİT Kurucusu Tülin Akın, Anadolu Meraları Umumi Heyet Başkanı Yasemin Kireç ve Good4Trust Kurucusu ve Ashoka Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Sivilize Özesmi hatip yerine düzlük aldı.

Mendi: Envestisman kavramı finansal desteğin ötesine geçti

TEB Özel Melek Envestisman Platformu’nu evvel hayata geçirdikten bilahare lisans vermeye başladıklarını hatırlatan TEB Bireysel ve Hususi Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, “Bu süreçte bir nice melek yatırımcımız oldu. Onlarla alay malay birçok girişimi bile destekledik. Devamında Fintech Future Four kabilinden mal dünyasının geleceğini şekillendirdiğimiz Türkiye’nin evvel fintech programını yaptık ve fintechleri destekledik. Pandeminin öncesinde ise içtimai hamle ve tartı yatırımlarının önemini kavrayarak, toplum, kasaba kabil birçok alandaki sorunları çözmeye müteveccih proje üreten toplumsal girişimcileri radarımıza aldık. Zaman müşterilerimizin öncelikli namına ilgilendikleri alanların başında da kalifiye eğitim, iklim değişikliği ile uğraş, erişilebilir ve bozulmamış erke ve su ile sorumlu istihsal ve tüketim konuları civar plana çıkıyor. Seçeceğimiz alanları belirlerken ehlivukuf görüşlerinin yanında müşterilerimizin ilgilendiği alanları da önemsiyor ve yakından strateji ediyoruz. Bu amaçla TEB Özel müşterilerine yaptığımız ankete katılanların yüzdelik 77’si topluma kâr mucit projeleri önemsediğini ve strateji ettiğini belirtti. Da yüzde 22 takkadak izlem etmekle kalmamış, yer birkaç tıpkı sosyal girişime yatırım yapmış. Ayrımsız şekilde sosyal girişimle ilgilensin ilgilenmesin, nazik çoğunluğun alışveriş yaparken toplumsal kâr yaratıcı girişimleri öncelikle tercih ettiklerini birlikte gördük” dedi.

Günümüz dünyasında envestisman kavramının finansal desteğin ötesinde, geleceğe müteveccih sıklet yaratacak adımları finanse etmek anlamına geldiğinin altını çizen Mendi şöyle devam etti: “Imdi envestisman tercihlerinin sosyal, çevresel vb. etkilerini dikkate alan yatırımcılar üstelik çoğunluğu oluşturuyor. Zaman birlikte temasını Ekolojik Sürdürülebilirliği Hedefleyen Içtimai Girişimciler olarak belirlediğimiz buluşmamızda ekolojik ve sürdürülebilir içtimai girişim hikayelerini konuştuk. Içtimai yahut çevresel olarak çözülmesini istediğiniz sorunlara envestisman yapabilir, çözümün yatırımcısı olabilirsiniz. TEB namına Türkiye’de bunu katmak istiyoruz. Ferişte Yatırımcılarımızla teknoloji dünyasına envestisman yapacağız fakat önümüzdeki süreçte Bankamızdan sıklıkla baskı yatırımını ve yatırımcılığını duyacaksınız.”

Ölçülebilir faydayı merkeze aldı

Bilcümle bu proses zarfında dünya, ölçülebilir fayda ve toplumsal amaçlar üzerine eskisinden bundan sonra konuşmaya, bu sistemin zat finansal ürünleri olmaya ve yatırımcı, mentör, girişimci evreni ile farklı tıpkısı konumlamaya gitmeye başladı. Toplumsal girişimcilik alanındaki bu gelişmelerle gelişigüzel 2017 yılında TEB Hususi, Türkiye’bile bu algılama vurdumduymaz kalmayan sosyal müteşebbis ve yatırımcılarla aynı arada baskı yatırımlarına korumak üzere çalışmalara başladı. Ferişte Envestisman konusundaki birikimlerini toplumsal girişimcilik alanına haiz vezneci, toplumsal girişimcilik zıkkım Ashoka Türkiye ile üstelik iş birliğine gitti ve sosyal müteşebbis-yatırımcı buluşmaları, sosyal girişimlere meydanda, şeffaf ve adisyon verilebilir tıpkısı ortam sağlayıcı “Içtenlikle Sosyal Adım Platformu” üzere birçok projeye gelişigüzel imza attı.

TEB’den emeklilere 3.750 TL’ye varan özendirme

TEB, NatWest Markets eliyle Türk Lirası Muhabir Adisyon Bankası namına seçildi

TEB Akıl Düşünüm ve Toyluk Buluşması ‘Bankacılığın Ötesinde’ temasıyla gerçekleşti

Share: