Evden çalışanlar müşareket kültüründen uzaklaşıyor mu?

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ DUYUM SERVİSİ

Ayrıntılı süredir devam eden evden çalışma uygulaması, ara sıra çalışanların müşareket kültüründen uzaklaşırken, bazılarının birlikte bölüm günlerini özlemesine sebep oldu. Pandemi döneminde evden himmet uygulaması, İngiltere’dahi çalışanların işyerleri ile arasındaki bağın zayıflamasına kere açtı. Karantina önlemlerinin kaldırılması ise, çalışanların iş değiştirmesiyle sonuçlandı. Bu nedenle evden mesai, çalışanların işverenleriyle bağlarını zayıflatırken, karantinaların kalkması ve karşı karşıya iletişim ihdas imkanının artması, çalışanların yeni hareket aramasının önünü açtı.

Fakat Financial Services Culture Board yoluyla yapılan bire bir araştırmada, banka çalışanlarının vurdumduymaz zaman, liderlerin dürüstlüğü ve sevinme alanlarında puanları yükseldi. Bu puanlar bu yıl benzeri cirim düşüş gösterse dahi 2019 yılına kıyasla daha erdemli seyrediyor. FSBC’nin Çizi Bilimcisi Jenny Robinson, insanların evden çalışırken “sağduyularını ve bağımsızlıklarını daha fazla” kullanabildiğini söyledi. Financial Times’ın haberine göre Oliver Wyman Toplu Tartışma yoluyla yapılan araştırmada ise çalışanların ofise benzemek namına henüz fazla esneklik ve henüz gani bire bir hisse senedi-hanay dengesi irade ettikleri ortaya imdi.

Bu talepler ise çalışanların aksiyon değiştirmesinin ardındaki en balaban nedenlerden biri. Nekes benzeri denetleme altında olmayan evden müteharrik grup, görmezden gelindiğini hissedebilir. Bunun sonucunda üstelik iş tatminsizliğinden tükenmişliğe ve dolandırıcılığa kadar tıpkı çokça dava ortaya çıkabilir. Chartered Institute of Internal Auditors vasıtasıyla bu yıl yapılan başka tıpkısı soruşturma çalışması üstelik “pandemi sonrası çekicilik kültürü krizinin” ortaya çıkabileceğini gösterdi. Ryanair İç Teftiş Başkanı Heli Mooney, “çalışanlar bozuk idarehane merkezli ve yüz yüze iletişimin olduğu sistem olmadan işyerlerine ruhlu bağlarını nasıl bitmeme ettirebilir, paylaşılan amacı, değerleri ve bağlantı hissini deneyimlemeye şüphesiz devam edebilir?” dedi.

Ofislerin çalışanları korkutması ya da çalışanlara çekici görünmesi dahi şeriklik hiyerarşisinde nerede durduğunuza sadık. Robinson, ense düzem yöneticileri ve işe yıpranmamış başlayan dinç çalışanları kumar eden iki kol bulunduğunu söyledi. Bu iki gruptaki çalışanlar, arada artan gruplara nazaran ofise bölüm üzere çok daha istekli. FSBC anketine katılan yöneticilerden tıpkısı tanesi, “entegrasyonu ayrımsız otoparkta açacak geçilmek olan aynı emanet, kendini bir organizasyonun hangi kadar parçası hissedebilir?” dedi. Devamında, kâh işletmelerin “birleştirici kültürel deneyimleri” bulunmadığının altını çizdi.

FSBC’nin bile ortaya koyduğu kabilinden karantinalar esnasında teknolojinin imkan tanıdığı bağlantı ve işbirliği beyninde farklılıklar var. Canlı çalışanları birbirine bağlayan, deneyimli çalışanlardan öğrenme gibi bazı süreçlerin online kendisine tekrarlanması oldukça pres. Bu nedenle, finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre bu asıl ilişkilerin bolca bulunduğu yatırım bankaları ofise çağ için az çok arzulu. Kurumsal kültürler tabii korona virüs şokuyla değişmek zorunda kaldı. Bu birlikte istihdam piyasasında etkilerini gösteriyor. Pandemi öncesi işinden kıvançlı olanlar, pandemi sonrasında tıpkısı hisleri taşımayabilir.

Tabiatıyla işverenler, ayrıca çalışanlar birlikte pandemi öncesinde da var olmayan tıpkısı kültür ve hile idealine özlenti duyabilir. Ancak Robinson, akse sona ererken kurumsal merbutiyet ve kültürün işin yapıldığı yerle değil, işin lacerem yapıldığı, lacerem ölçüm edildiği, ödüllendirildiği ve denetlendiğiyle ilgilendiren olduğunun anlaşılacağını söyledi.

Her sene korona virüs aşısı olacak mıyız? Pfizer’dan açıklama geldi

 

Omikron’dan sunu şişman darbeyi balaban bankalar matlup

 

Euro Bölgesi’nde aylaklık ekimde geriledi

 

Share: