Euro: Tükenik mı devam mı?

 

 

 

 

1951’de, II. Acun Savaşı sonrası dönemde, Belçika, Fransa, Almanya, İtalya, Lüksemburg ve Hollanda benzeri araya gelerek Avrupa Birliği’ni kurdu. Strateji fail yıllarda Avrupa Birliği, icap örgen sayısı, lazım kazançlı ve siyasi etkisi açısından her an genişledi. Başka taraftan, 2010’lara gelindiğinde, vecibe krizi ile gelişigüzel Avrupa Birliği vizyonunda çatlaklar oluşmaya başladı. 2011’da çatlaklar genişledi ve büyük boz bulutlar gökyüzünü kaplamaya başladı.
Hür teftiş, vergi ve danışmanlık firması Grant Thornton, hazırladığı bu raporda Avrupa’nın tek servet birimi kavramını farklı perspektiflerden ele alıyor. Bugünkü durumu, hem Avrupa Birliği ülkeleri, hem Avrupa Birliği üyesi olup Euro’ya karışma olmayan ülkeler, hem da Türkiye gibi Avrupa Birliği Üyesi sıfır ülkelerden aksiyon dünyası temsilcilerinin görüşlerine dayanarak inceliyor. Toplamda 1300 can ile yapılan araştırmanın murahhas talih sayısı 17 ve ülkeler Türkiye, Belçika, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, İrlanda, İtalya, Hollanda, İspanya, Danimarka, Polonya, İsveç, İngiltere, Ermenistan, Gürcistan ve İsviçre’den oluşuyor. 2011’bile olanlar ve 2012’ye dayalı beklentileri irdeleyen araştırma, işadamlarına yegâne dünyalık birimi hakkında görüşlerini soruyor.

I – Avrupa Birliği’hangi uzuv olan ve Euro kullanan ülkeler
 
Mevcut hesaplı şerait düşünüldüğünde, farklı koşullar altında olsa üstelik, Euro’nun bitmeme etmesini talip ekip %92 ile Irtibat Üyesi olup Euro kullanan ülkelerin az daha kâffesi. Bunların %31’i bitmeme etmesini ve bakir ülkelerin katılımıyla genişlemesini isterken, %24’ü devam etmesini ancak gâh ülkelerin Euro’dan çıkarılmasını istediğini belirtiyor. %37’lik tıpkı gayrı kol ise bitmeme etmesi gerektiğini amma gelecek bir tarihe kadar eskimemiş mutluluk alınmaması gerektiğini anlatım ediyor. Devem etmemesi gerektiğini belirtenler %5 ile çok ufak benzeri grup. Sonuçlarda enteresan olan Yunanistan ve İspanya kadar krizin arz çokça vurduğu iki ülkenin Euro’nun devam etmesi ve ayrıca eskimemiş üyeler ile genişlemesi gerektiğini düşünenler arasında başı çekmesi (Yunanistan %62, İspanya %53) Başka taraftan, ekonomisi zorda olan tıpkısı gayrı talih İtalya’bile ise %14’lük bir ekip yegâne mal birimi döneminin bitirilmesi yönünde fikir bildiriyor ve bu kıyasla İtalya, Euro’evet serencam verilmesi görüşünün çokluğu üzerine başı çekiyor. Fransa ve Almanya kabil sonuç dönemlerde Avrupa’nın kazançlı ve siyasal adımlarında başı çekici iki ülkeden mevrut cevaplarda oldukça çok ayrımsız Euro sempatisi göze çarpıyor (Fransa %95, Almanya %95)

 

 
Bulunan namus borcu krizi dikkate alındığında, Euro’nun bitmeme etmesini lüzum misiniz?
1. Evet, genişlemeli
2. Tamam amma gâh ülkeler Euro’dan çıkarılmalı
3. Tamam ama yeni tıpkı tarihe büyüklüğünde bakir talih alınmamalı
4. Faydalı, yegâne servet birimi bitmeli
9. Yorum bulunmayan
Belçika
30%
26%
36%
2%
6%
Finlandiya
8%
50%
40%
 
2%
Fransa
37%
19%
39%
3%
3%
Almanya
15%
40%
40%
4%
1%
Yunanistan
62%
2%
32%
2%
2%
İrlanda
20%
28%
41%
6%
5%
İtalya
34%
10%
40%
14%
2%
Hollanda
24%
24%
48%
2%
2%
İspanya
53%
14%
18%
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)

İsimli Kişinin Yorumuna Yanıt Yazıyorsunuz. X

Isim Soyad : Yorumunuz :

BU HABERLER BILE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR Yabancıların Türk finans sektörüne ilgisi yan etki korkusu ortadan kalktı! Kovid-19 aşılarına güven arttı Arjantin’de mevcut titanozor şimdiye kadarki en eski emsal tür Türk uzmanlar araştırdı! Kovid-19 aşısı liyakatli mı? Bilim insanlarından ‘kanser aşısı’ çalışması Boğaz’dan sabık sefine sayısı 2020’da da düştü 2001 krizinin mimarı: 28 Şubat Kovid-19’a yakalanan hamile kadınların ürettiği antikor bebeğe geçiyor mu? İş dünyasında pandemi sonrası bozuk düzene dönülür mü?

Share: