Çin’de maymun deneyleri virüsle ilgili koca bulgular ortaya koydu

Eskimemiş korona virüsün çor sonrası etkilerini hıfzetmek talip araştırmacılar, virüsü maymunlar üzerinde denedi.

Maymunları Kovid-19 diyerek aşina hastalığa hastalık olan güneş tacı virüsle enfekte eden araştırmacılar, iyileşen hayvanların hareketli aynı muafiyet geliştirdiğini keşfetti. Bu bile maymunların bire bir virüsle baştan enfekte olmadığı anlamına geliyor. Keşfin aşılama geliştirme yarışı üzere da koskocaman olabileceği düşünülüyor.

Araştırmacılar antrparantez, hayvanların gözlerinden enfekte olabileceğini keşfetti. Buna bakarak beniz maskeleri insanları virüsten korumada tam olmayabilir.

Dünyanın ciharıyek yanından araştırmacılar aşılama imar etmek üzere adeta yarışıyor. Çin ve BENDE’nin klinik denemelere aynı kamer süresince geçeceği düşünülüyor.

Ancak gâh olumsuz sonuç veren bazı kişilerin hastaneden taburcu olduktan gelişmemiş süre sonradan yeniden hastalanması ve testlerinin pozitif çıkması bu çabaları zora sokuyor.

Söz Gelişi gücük süre geçmiş Diamond Princess yaya gemisinde küçük ay ayında enfekte olan 70 yaşında ayrımsız insan, Tokyo’daki aynı esenlik kuruluşunda otama görmüş ve arkası sıra testlerinin negatif çıkmasıyla evine gönderilmişti. Fakat domestik medyanın aktardığına göre gücük müddet sonradan ateşi sâdır insan hastaneye giderilmiş ve cumartesi günü yeniden Kovid-19 teşhisi almıştı.

Çin şevket medyasına bakarak, talih genelinde tekrarlama oranı yüzdelik 0.1 ile yüzdelik 1 beyninde değişiyor. Ancak Guangdong üzere kâh illerde taburcu edilen hastaların yaklaşık yüzde 14’ünün yeniden hastalanarak düşüncesiz döndüğü iddia ediliyor. Bu hastaların yeniden enfekte olduğu ortaya çıkarsa aşıların çalışkan olmayacağı düşünülüyor.

Öte yandan Çin Tıp Bilimleri Akademisi’nden tıpkı araştırma ekibinin yaptığı taklitçi deneyi, bu endişelerin ortadan kalkmasını sağlayabilir.

Çin’de korona virüs aşısının klinik denemelerine diploma

İyileşen maymunlar baştan hastalanmıyor

Detayları cumartesi haset bioRxiv adlı internet sitesinde paylaşılan himmet, yargıcı onayı bekliyor.

Müderris Qin Chuan, araştırma ekibinin 4 Hint şebeğine virüsü bulaştırdığını ve hayvanların üç dönme sonraları ilinek göstermeye başladığını yazdı. Buna bakarak hayvan bilimi, dağ, kan almada güçlük, iştah ve kilo kaybı semptomlarını gösterdi.

Deneyin 7. gününde maymunlardan birine ötenazi fail Qin, virüsün burundan mesaneye büyüklüğünde yayıldığını ve akciğer dokularında gözle görülür hasara bozukluk olduğunu keşfetti. Diğer maymunlarsa yavaş yavaş iyileşti ve böylelikle semptomlar kayboldu.

Tahminî aynı ay sonraları testler menfi sonuç verdi ve X ışınlarıyla organların ağız ağıza iyileştiği görüldü. Bunun arkası sıra iki maymuna uç aracılığıyla benzeri virüs verildi. Araştımacılar, bu maymunlarda eğreti yalaz artışı keşfetti. Ancak bunun dışında seçkin molekül normal üzere görünüyordu. Kısaca iki hafta bilahare ölü açımı yapılan iki maymunün vücudunda dahi virüsün izi bulunamadı.

Fakat ikinci haftadan sonradan çok faziletkâr antikor seviyeleri tayin edildi ve bu bile muafiyet sisteminin hastalıkla mücadele etmek için hazırlandığını düşündürdü. Qin’e göre bu sonuçların “aşılama gelişimini değerlendirmede muhteşem etkileri” cins.

Meslek liselerinde cerrahi peçe üretilecek

Deneyin ardındaki araştırmacılar, iyileşmiş ara sıra kişilerin korona virüs testlerinin pozitif çıkmasının yeniden enfekte olmalarından değil de eksantrik nedenlerden kaynaklanabileceğini savundu:

Hastaların taburcu edilmeden önceki yapılan ve aksi sâdır testleri falsolu sonuç vermiş türlü evet de taburcu edilme kriterlerini karşılaşalar birlikte eksiksiz salah sağlanamamış olabilir.

South China Morning Yer’un aktardığına göre söz konusu deneyim bazı doktorların gözlemleriyle üstelik uyuşuyor.

Dümen için müteharrik önde mevrut bilim insanı Prof. Zhong Nanshan,sabık hafta Guangzhou’birlikte iyileşmiş kişilerde canlı bir antikor varlığı bulduklarını söylemişti. Bu bile virüsün bu kişileri yeniden sırtçı yerine kullanamayacağı anlamına geliyordu.

Zhong konuyla ilgili şunları söylemişti:

Demincek herkesin aklındaki istifham şu: İyileşen kişinin testi yeniden fazlalık çıkarsa aile üyeleri ve onunla kontak kuran yakınları rahatsız evet mu? Şimdiye kadar bunu kanıtlayan tek molekül görmedim.

Mavera yandan dümen, önlemler almayı sürdürüyor. 5 Mart’tan itibaren hastaneden taburcu edilen yekpare hastaların iki hafta daha karantinada kalmasına değişmeyen verildi.

Pekin’deki bir şevket hastanesinde Kovid-19 hastalarına nazır aynı doktor, deneyin zer bilgiler verdiğini çünkü maymunların genetik olarak insanlara mail olduğunu söyledi. Fakat doktora göre maymunlar üstünde işleyen şeyler, bizim için her zaman muteber olmayabilir.

DSÖ’nün 2 personelinde güneş tacı virüs tespit edildi

Gözlerimizden enfekte olabiliriz

Üç maymunla yapılan ayrı aynı deneyde Qin ve meslektaşları, insanların gözlerinden enfekte olabileceğini gösteren kanıtlar buldu.

Pekin’den kıdemli tıp uzmanı Wang Guangfa, yüz maskesi ve gayrı apotr aparatlara giymesine rağmen salgını aramak üzere Vuhan’a yaptığı ayrımsız geziden sonra enfekte olmuştu.

Wang, alnından cari teri silerken virüsün gözleri tarafından vücuduna girdiğinden şüphelenmişti amma bunu destekleyen iddia yoktu. Wang hastalığı hafif semptomlarla atlatmıştı.
Qin ve ekibi, bu teoriyi beslemek için virüs içeren çözeltiyi maymunlardan ikisinin gözlerine sürdü. Tansık biçimde devrisi dönme maymunların ayn yüzeyinde virüs bulunamadı. Ancak birkaç bölüm bilahare hayvanların güneş tacı virüs testi fazlalık bundan sonra.

İleri tetkikat, viral suşun gözdeki konjoktivita dokusundan yaş kanalına indiği ve boğaza ulaştığını ortaya çıkardı.

Bili insanlarına göre bu bulgular, insanların gözlerini korumak için daha titiz olması gerektiğini gösteriyor. Araştırmacılar, bulaşmanın halk yıkamayla ve hastalarla bağlanak edilebilecek durumlarda apotr gözene kullanımıyla engellenebileceğini düşünüyor.

Share: