2021 yılı sigorta sektörünü zahir değiştirecek?

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ DUYUM SERVİSİ

Sigorta sektörünün 2021 yılından neler beklediğini korumak sektörün tıpkı ahir 12 ayda elbette dönüşeceğini kuramlaştırmak büyüklüğünde Kovid-19 pandemisi sonrasında neler kalacağını değerlendirmek anlamına geliyor. İngiltere merkezli telekomünikasyon şirketi BT’nin Servet Yönetimi ve Finansal Hizmetler Birimi’nde Sigorta Yöneticisi olan Alexandra Foster Insurance Business’a verdiği röportajda Kovid-19 kriziyle alay malay işletme ve bitiren alışkanlıklarının acul tıpkı değişim sürecine girdiğinin altını çizdi.

Foster röportajında, “Çokça ince aynı süredir sigorta akışmaz bire bir sektördü. Ancak sektördeki iş modeli geçmiş kendisine evden emek modeline ve daha bilahare üstelik hibrit iş modeline geçtiğinde firmalar işletme sürekliliğini sağlayacak gelişmemiş ve ince vadeli çözümler arz etmek için çabuk ayrımsız şekilde reaksiyon verdi” açıklamasında bulundu.

Sigorta şirketi Willis Towers Watson’ın Toptan Fiyatlandırma ve Sigortalandırma Yöneticisi Dave Ovenden 2021 değerlendirmelerinde yeni normalin neye benzeyeceğinin kilit afi oynayacağını belirtiyor. Sigorta sektörü işçilerin evde çalışmasının hem ne kazanımlar sağladığını ve hem üstelik neler götürdüğünü sorgulamak zorunda. Bunun sonucunda değişik şirketler ayrımlı sigorta modelleri keşfetmeye başlayacak.

Ovenden açıklamasında, “Kâh sendikaların ve Lloyd’s’un kâh büyük isimlerinin herkesin evde olmasıyla gelişigüzel çokça çok madde kaybettiklerini söylediklerini gördük. Bu firmaların aranjman kültürlerine akıllıca değil. amma velakin özge şirket organizasyonları ise bu alışılmadık ayrımın değişik ucunda ve bu mesai modeline bire bir tutar istemsiz maliyet tasarrufu yönünden bakıyorlar. Bu nedenle ayrımlı stratejilerin hangi serencam vereceği ve hangi stratejilerin genişlik ongun sonuçları vereceğini kullanmak enteresan olacak” ifadelerine yer verdi.

Foster, sektörün faaliyet süreçlerinin geçen yıl pekâlâ değiştiğini incelemenin ötesinde, Kovid krizinin sigortanın seçkin alanında kendini hissettirmeye başladığını vurguladı. Sigorta uzmanı, anadan görme namına poliçelerin ve sigorta taleplerinin ele alınmasında erdemli düzeyde kontak gerektirdiğini söyledi. Kovid-19’un işyerlerinde karşı karşıya yürütülmesi müstelzim işlere tahdidat getirmesiyle alay malay, sigorta sektörü birlikte işlerin seçme zamanki kadar bitmeme etmesi üzere teknolojileri ve yenilikleri kullandı.

Ovenden konuyla ilişik yorumlarında sigorta şirketlerinin benzeri yıl geçmiş öğrendikleri dersleri uygulamaya çalışacaklarını belirtiyor. Sigorta uzmanı kendisi içinse piyasanın sürat ve çabukluk ihtiyacı olduğunu ve müstevli sürecinde oluşan dijitallik yaklaşımını devam ettireceğini açıkladı. Dağıtım tarafında ise, geçen sene ortaya çıkan sigorta kapsamı soruları göz önüne alındığında, iyi ara bulucu kuruluşlar için ellerini pekiştirmek üstüne süfli gani bir punt olduğunu ifadelerine ekledi.

Sigorta uzmanı buut tartışmalarıyla ilgilendiren açıklamasında, “Tamam bu anlaşmazlıkları gören aynı işletmeyseniz bu süreçten etkilenseniz da etkilenmeseniz üstelik format konusuna gelindiğinde iyi benzeri sigorta tavsiyesinin hangi kadar kocaman olduğunu görmüşsünüzdür. Bu geçmek oluyor kim kâh ticari sektörlerde sabık sene yaşanan bazı zorluklara bakıldığında, müşterilerle bol bir alım satım ve neyin boyut dışı olup olmadığı karşı sağlam teknik bilginin varlığı ferah bir sigorta tevzi teklifini güçlendirebilir” dedi.

 

Elektronik sigorta ticaretine intikal

Sigorta sektörünün bu yıl uğraşması müstelzim tıpkı farklı mebde birlikte Lloyd’s’un şablonlarının sonuçlarıydı. Ovenden Lloyd’s’un raporlarında belirtilen tüketici risklerinin elektronik ticaretinin sigorta sektörünün bu sene karşılaşacağı asıl unsurlardan birisi olacağının altını çiziyor. Ovenden bu planın sonuçlarına ilişik açılamasında, “Bu demek oluyor ki Lloyd’s’un platformu üzerinden da tecim yapsanız evet dahi sigorta komisyoncusu ve sigortacı üzerinden bile alışveriş yapsanız bu yeniliğin tekmil sigortacılık tabir tarzı üstünde ızdırap ayrımsız etkisi olacaktır” dedi.

Ovenden, “Bana kalırsa elektronik ticareti incelerken bugüne kadar çok çok enerji harcandı. Hasar verilerinin gönderildiği, lüzumlu riyazi işlemlerin yapıldığı ve tazminat miktarının hoşgörüsüz gönderildiği fiyatlandırma tazmin verileri konusu burada aktif oldu. Fakat bana kalırsa anne muhteşem olan kapsam ve anlatım biçimiydi ve gerçekte bu alanda bazen analizör yapılması gerekiyor” dedi.

Görüşmeleri elan fazla elektronik ticaretle gerçekleştirmenin bire bir yolu adına ürünleri basitleştirmesi gerektiğinin altını çizen Ovenden, gâh sektörlerde bunun sıradan türlü olacağını ve ilerlemenin yolu olacağını belirtti. Fakat sair ara sıra sektörlerde ise karmaşıklığın desteklenmesi ve çözümün apayrı benzeri yolunun bulunması gerekiyor. Tekmil de bu noktada 2021 yılı gâh değişimleri zorunlu arkaç getiriyor. Willis Towers Watson halihazırda fikri mülkiyetlerini makineler vasıtasıyla akıcı sözleşmeler konseptine geçirmeye hazırlanıyor.

Bu adım, şümul ifadelerini içeren hükümranlık ve koşulların tecim içre bire bir dereceye kadar anlaşılacağı anlamına gelecektir. Eskimemiş teknoloji hamlesi sigortayı bunu ayrımsız “risk sahası ve bedel” kavramından “riziko sahası, tazammun alanı ve karşılık” kavramına değiştirecektir. Ovenden 2021 yılı boyunca sigorta anlaşmalarındaki ifadelerin rastgele biri vasıtasıyla çözülemeyecek aynı çevirgeç halinden, elan çok halkoyu tarafından anlaşılabilen aynı itilaf tarzına geçiş tartışmalarının gündemde olacağına inanıyor.

Alexandra Foster birlikte kendisinin ve ekibinin sigorta süreçlerinin elan aşkın otomatikleşmesi amacıyla herif uzmanlığının beraberinde bileşimli zekadan yararlanmanın sigorta sektörünün gördüğü şanlı aynı fırsat olduğuna inanıyor.

Foster konuyla ilişik adına, “2020’da şirketlerin sayısal konuşma platformları aracılığıyla yönetilmesiyle gelişigüzel akil sigortalama ve sigorta taleplerinin yükselişi görüldü. Esnek himmet uygulamalarının uzun vadede yeğleme edilmesiyle gelişigüzel hibrit çalışma biçiminin kullanılmamış normal haline gelmesini ve teknolojinin işletme inovasyonlarını ve kullanılmamış iş biçimlerini keşfetmesini bekliyoruz” ifadelerine düz verdi.

 

Reasürans sektörü 2021’e canlı girdi

 

Zurich Sigorta’dan ücretli karantina izni

 

Citigroup yapısında farklılık

 

Share: